Macadamia No Tangle četka za kosu

ožujka 22, 2016


Nakon čitanja recenzija i recenzija četki za rasčešljavanje odlučila sam kupiti Macadamia No Tangle. Prošla su tri mjeseca kako ju koristim pa Vam mogu objektivno reći kako stvari stoje, ako Vas zanima moje iskustvo nastavite čitati.


Četka dolazi u prozirnoj plastičnoj kutijici, a pokazala sam Vam ju OVDJE!. Postoji u dvije boje, rozoj i zelenoj. Moja je zelenih zubaca, a stražnja strana joj je smeđa. Vrlo brzo se gule slova na poleđini. Njen oblik je savršeno prilagođen Vašoj ruci, lagana je i jednostavno se koristi. Ima dvije vrste zubaca – duge i kratke. 


MOJE ISKUSTVO:
Moja kosa je tanka, masnog tjemena, suhih vrhova, jako se petlja na donjem dijelu i sklona je pucanju. Macadamia No Tangle četku sam kupila zbog brojnih pozitivnih recenzija, a i hitno mi je trebalo nešto za rasčešljavanje kose. Imala sam jako visoka očekivanja od nje, pa sam malčice ostala razočarana. Četka zaista rasčešljava kosu, ali zna dobro počupati ako Vam je kosa jako zapetljana. Također, morate se dosta dugo češljati, ja sam navikla da kroz kosu prođem maximalno 5 puta i to je to. Zupci se znaju previše savinuti ako jače pritisnete četku i onda ne obavljaju posao. Pređimo malo na pozitivne stvari, oduševljava me kako ova četka smanjuje lomljenje kose tj. uopće ju ne lomi. Također, smanjilo mi se ispadanje kose. Najbolje djeluje na mokroj kosi (to je vjerojatno zbog regeneratora), vidljivo smanjuje ispadanje i rasčešljava bez imalo problema. Lako se čisti! Lijena sam po pitanju čišćenja četki, ali ovu je zadovoljstvo čistiti poslije svakog češljanja. S obzirom da je plastična možete ju staviti pod vodu i riješiti se nečistoće bez problema. U svakom slučaju ova četka je pomogla mojoj kosi, ali nije vrijedna 100kn.
Zupci nisu dovoljno dugi da prođu kroz gustu kosu.


PREDNOSTI: 
Rasčešljava kosu, smanjuje lomljenje kose, smanjuje ispadanje kose, ambalaža, mekani zupci, lako se čisti
NEDOSTACI: 
Zna dobro počupati, nije najbolji odabir za gustu kosu, cijena, dostupnost


Cijena: cca 100kn (ovisi gdje kupujete)
Možete ju pronaći u određenim ljekarnama, frizerskim salonima ili web shopovima. Svoj primjerak sam kupila u ljekarni Salus (Varaždin).

Kupnju ove četke ne bih ponovila jer za manju cijenu mogu kupiti istu stvar u Bipi (Hello Beauty) s puno ljepšim printom. Preporučam Vam da ukoliko se odlučite za kupnju učinite isto.

Jeste li isprobali koju četku za rasčešljavanje? Kakvi su Vaši dojmovi?

You Might Also Like

18 komentari

  1. Ja sam svoju platila 70kn kod frizerke iz kvarta koja naručuje s neta za svoj salon i nas susjede :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ni 70kn ju više ne bih platila haha
      Blago tebi, onda sigurno i ulja jeftinije plaćaš :D

      Izbriši
  2. probala tangle teezer i mlohava mi je, ali mi je najbolja bipina i nakon nje nisam probavala ostale :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je sad žao što nisam Bipinu kupila, ali i ova radi svoj posao :)

      Izbriši
  3. Ja ću samo dodati da staru imam preko 7 godina i još uvijek odlično funkcionira tako da bi dala i iznad 100 kn da treba! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa i trebala bi s tim koliko košta :D
      Nadam se da će i moj primjerak tako..

      Izbriši
  4. Imam ovaj primjerak i koristim ga već godinu dana. Osobno sam sasvim zadovoljna. Imam gustu i srednje kovrčavu kosu i ako usporedim sa prijašnjom običnom četkom koju sam imala ova, iako treba duže da rasčešlja kosu, puno manje ju oštećuje, a u konačnici to mi je najbitnije :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam još probala, al baš hoču! :)

    Katja iz Slovenije,

    možemo se pratiti?

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja imam jako gustu i kovrdzavu kosu i meni je savrsena, bas mi je zao sto te cupa..Ja sam se zaista odmorila od kad je imam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja sestra ima isto gustu i kovrčavu kosu, nije mogla baš ništa s njom. :/
      Možda je moj primjerak neki žnj. :(

      Izbriši
  7. Gustu kosu mi super rasceslja Bipina cetka, kupila sam ju cim je dosla u ducan i nisam pozalila :) toplo preporucujem

    OdgovoriIzbriši
  8. Obožavam ju! :D Imam dosta gustu kosu i normalno ju češljam njome već par godina. Da, toliko mi traje i još se zupci nisu toliko razlohali, no razmišljam uzet novu :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što možeš, eto meni je sestra probala i nije mogla uopće provući četku. :/
      Pa uvjerena sam da će i moj primjerak toliko trajati, svaku četku imam po par godina. :)
      Moji zupci su se već počeli naginjat, a imam ju neka 3mj. :(

      Izbriši
  9. Imam dm-ovu koju sam platila 50ak kuna i meni je super, isto mi ne oštećuje kosu i super mi je za raščešljavanje, iako i ona zna povremeno začupati (dok su mi vrhovi zapetljani). Sve u svemu, ne bih kupovala ovu za 100 kn...

    OdgovoriIzbriši
  10. Probala sam ovu četku kod frizerke, odlična je, mislim da ću si kupiti!

    OdgovoriIzbriši