Valerin kapi za smirenje - iskustvo studentice

travnja 06, 2016


Narod govori kako je najljepše đačko doba, slažete li se? S obzirom da sam još student ne mogu to potvrditi, ali znam da ovo doba baš i nije tako bajno. U posljednje četiri godine pamtim samo stres, plakanje i padanje ispita. Napokon sam uspjela pronaći svoj spas te danas donosim recenziju proizvoda koji bi Vam trebao pomoći u stresnom periodu života, kao što je za mene ispitno razdoblje. Znam da na internetu ne možete pronaći puno informacija o iskustvu s ovim proizvodom te se nadam da će ovaj post pomoći.


Ljekovita biljka Valerijana (poznatija kao Odoljen i macina trava) ima korijen s ljekovitim svojstvima, a najčešće se koristi kod nervoze, stresa, tjeskobe i nesanice. Djeluje jako brzo. Same kapi napravljene su od valerijane, kamilice i mente, a pomoćna tvar je etanol (alkohol). List mente i cvijet kamilice djeluju uz valerijanu dodatno smirujuće. 
Ambalaža kapi je staklena bočica koja dolazi pakirana u kartonskoj kutiji zajedno s uputama za korištenje. Iz bočice se lako dozira.

MOJE ISKUSTVO:
Ovaj proizvod sam počela koristiti zbog jako bitnog ispita (izlazak predzadnji rok), iako sam se svaki put dobro pripremila, nervoza, stres, panika i loša koncentracija su me uništili. Upravo zbog toga sam krenula istraživati, čitala sam razne razgovore po forumu, ispitivala po grupama što koriste kako bi se riješili stresa te opisala svoju situaciju. Mnogi su mi preporučili razne tablete i valerin kapi. Izbor je ipak pao na kapi jer su prirodne i ne možete postati ovisni o njima, dodatnu potvrdu mi je dala i teta u ljekarniPočela sam ih koristiti tjedan dana prije ispita kako bih vidjela njihovo djelovanje. Na žlicu sam stavila par kapi (puno manju dozu od preporučene), zatim dodala vodu te tako popila tri puta u danu. Osjećala sam se jako čudno, bila sam izgubljena i usporena, ali nije utjecalo na moje učenje i komunikaciju. Sljedećih par dana tijekom korištenja me jako boljela glava, ali ne mogu sa sigurnošću reći jesu li one krive s obzirom da sam bila za laptopom od 0-24h. U uputama piše da ukoliko imate glavobolje morate prestati s upotrebom. Nisam prestala, iako Vama preporučam da prestanete! Na dan ispita sam popila preporučenu količinu kapi (40) na isti način. Nervoza u trbuhu se smanjila no nije nestala, osjećaj povraćanja je i dalje bio prisutan, ALI tijekom ispita sam mogla normalno razmišljati i koncentrirati se bez paničnih napada. Najvažnije od svega je da sam svaki ispit položila, a kapi koristim i dalje u vrijeme kolokvija i ispita. Miris i okus kapi je grozan, ali pretrpite. Poslije korištenja operite zube jer je miris zaista intenzivan. Kapi mi znaju proizvesti podrigivanje, ali samo prvih sat vremena. Moja prijateljica ih je počela koristiti skupa sa mnom i nije imala nikakve nuspojave (kao što su glavobolja, manjak koncentracije i podrigivanje), na dan ispita se osjećala identično kao ja, prošla je te ih koristi i dalje. Još je važno napomenuti kako se ni jednoj ne spava tijekom korištenja, te ne znamo pomaže li zaista kod nesanice (uzmite u obzir da su naše doze uvijek bile manje).

UPOTREBA:
Po potrebi uzimati tri do četiri puta na dan po 25-40  kapi na kockici šećera ili žlici vode. Također, možete ih staviti u manju količinu čaja od mente za bolju djelotvornost. Ne konzumirati na prazan želudac. Preporučuje se poslije tri tjedna upotrebe napraviti pauzu, kako bi se izbjegli neželjeni efekti.

OPREZ:
Nije za trudnice, dojilje, djecu mlađu od 12 godina, pacijente koji pate od bolesti jetre ili alkoholizma. Kapi mogu usporiti reakcije pri upravljanju vozilima ili strojevima. Držite ih podalje od mačaka!


Cijena: cca 30kn
Količina: 30ml
Rok trajanja: 2 godine
Možete pronaći u ljekarnama.

Mislim da svatko tko ima stresno razdoblje i jednostavno si ne može pomoći treba isprobati ove kapi, vjerujte život će Vam biti puno lakši. Važno je naglasiti da su kapi prirodne i ne mogu izazvati ovisnost. Imate moju i prijateljičinu preporuku.

Jeste li isprobali valerin kapi? Planirate li?

You Might Also Like

22 komentari

  1. Nisam isprobala i nadam se da mi ni neće trebati. Žao mi je da imaš ovakvo iskustvo, prilikom studiranja nikad nisam imala ovakve reakcije, bilo mi je stresno, ali ne ovoliko, ali te razumijem... Po ovom tvom opisivanju povraćanje, mučninu i nesanicu sam imala samo prije državnog ispita, da sam barem onda znala za te kapi...U svakom slučaju, nadam se da će nekome ovaj post pomoći, ja već znam da ću ga linkati frendicama koje su u jako sličnoj situaciji poput tebe. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! <3
      Vjeruj i meni je jako žao (čovjek se veseli fakultetu), ali ne možeš protiv sebe i onog što jesi.

      Izbriši
  2. Moja drugarica je koristila i imala je skoro identicno iskustvo kao i ti sa njima...ja nisam ali mislim da cu ih probati..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što joj je pomoglo. :)
      Ukoliko imaš istih problema svakako isprobaj.

      Izbriši
  3. Ovo meni treba! Muka mi je od samog spomena faksa, a o ispitima da ne govorim. Čudim se kaj do sad već nisam završila u Vrapču ili ko narkić. Nažalost, rijetko ko u mojoj okolini kuži kroz kakve stresove prolazim, sigurno sam bez razloga većinu vremena živčana i agresivna, jel. Jednom prilikom sam si čak kupila neke tablete za koncentraciju kakti, al' pomogle su nula bodova, bitno da su koštale 'samo' 100 kn. -.-' Tak da... zahvaljujem na ovom otkriću, kupujem prvom prilikom i iskreno se nadam da bum konačno i ja nekaj položila haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj mi sve to i sama prolazim, probala sam i ja te tablete žali bože novaca.
      Drago mi je što sam ti pomogla i nadam se da ćeš proći sve ispite! :*

      Izbriši
  4. super clanak, da sam makar za ovo znala dok sam isla na fax... imala sam paniku pred ispit, bolove u trbuhu, prije nego sam uopce krenula iz kuce bi morala jedno 5 puta ic na wc prvo, kako bi vozila prema faxu tako su bolovi bili sve jaci, na ispitu od panike sam znala blokirat, bas ono koma, ali evo nekako sam sve to izgurala i to je sada iza mene, a da se vratim unazad definitivno bi si uzela nesto za smirenje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao da čitam svoj komentar (pogotovo ovo za wc haha), jedino ja pješke idem do faksa. :D Ja se od panike počnem toliko tresti, noge udaraju od pod, mozak zablokira, ispit završi, a kući idem plačući. Drago mi je što si se riješila svog tog stresa, nadam se da ću i ja uskoro. :)
      Hvala ti! :)

      Izbriši
  5. Kapi vrijedne svake kune <3, da smo za njih znale na 1. godini faksa, gdje bi nam bio kraj?? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma dvije godine odjednom bi završile! hahaha :*

      Izbriši
  6. Mislila sam da mi je jedinoj tako grozno! Baš kad se osjećaš da ćeš se ispovraćat usred ispita :(
    Meni su olakšale (ne koliko bi htjela, ali jesu) ESI Relaxerbe kapsule..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam čula za ove kapsule, drago mi je da su ti barem malo olakšale. :)

      Izbriši
  7. Nisam ni znala da takvo nešto postoji i kupujem prvom prilikom!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ti si ko moja seka i znam koliko je taj napad panike gadan pred ispit jer sam s njom sve to proživljavala. Ona je pred svaki test u srednjoj školi i pred ispite na faxu imala bolove u želucu, proljev i povraćanje i bilo ju je strašno gledati kako se muči. Ali da te utješim, uspješno je završila fakultet i sad je to iza nje. Tako da glavu gore i drago mi je što si našla način da se uspiješ smiriti i koncentrirati :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Suosjećam s njom u potpunosti, sve isto mi se i samoj događa. Grozno je to kad si čovjek ne može pomoći, ogromni smo tremaši. :)
      Nadam se da ću i ja uskoro završiti i baš mi je drago zbog nje! :)

      Izbriši
  9. Iskreno, nikad nisam stresno doživljavala ispite. Znala sam samo zablokirati kada sam nespremna izašla na ispit i nisam imala pojma niti što da smuljam na usmenom :) moj muž je većinom reagirao kao ti..išla sam jednom s njim, kao moralna podrška, na državni ispit i ja sam pišala od smijeha..njemu naravno nije bilo svejedno jer je bio 100 puta na wc-u, bolio ga trbuh i bila mu muka. Prvi put sam vidjela kako netko reagira na predispitni stres. Hvala bogu pa nisam imala problema sa time, mene je jedino mučila hiperaktivnost..kada učim, pijem na litre kave i skočila pih padobranom,ali bez padobrana hahah.. drago mi je da su ti kapi pomogle te ako uistinu ne izazivaju ovisnost, konzumiraj pred ispite i spasi se muke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago tebi :D a jadan mužić haha suosjećam!
      Hoću! :*

      Izbriši
  10. Moram priznati da i ja patim od užasnog stresa povezanog s faksom, i to tokom oba semestra jer konstantno imamo neke predaje, javna izlaganja (trema me pojede u sekundi), a pogotovo pred ispite. Nekako imam podijeljeno mišljenje oko ovih kapi, bojim se nuspojava koje si imala, ali istovremeno želim nešto što bi me smirilo na duži period. Svakako koristan post, drago mi je da si pisala o ovoj temi. Želim ti što manje stresa i što više položenih ispita!
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo zato sam napisala svoja iskustva, pa ukoliko se netko dvoumi lakše odluči. :)
      Hvala ti.
      Nadam se da ćeš pronaći nešto što ti odgovara! :)

      Izbriši
  11. Spomenula si jake glavobolje, smijem li onda ako budem imala takvih problema, uzeti tabletu protiv glavobolje? I smiju li se uzeti nakon što sam popila kavu, recimo 2 sata poslije?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možeš popiti tabletu, neće utjecati. Iako, mislim da nećeš imati glavobolje, to se rijetko događa ljudima. :)
      Kapi se mogu uzeti bilo kad, bitno je najprije nešto pojesti. :)

      Izbriši