Olival Natural RUŽMARIN I LIMUN šampon - za masnu i normalnu kosu

studenoga 23, 2016


U posljednje vrijeme sam često mijenjala šampone jer sam u potrazi za onim savršenim. Kakve dojmove je na mene ostavio Olival Natural šampon i hoću li ga ponovno kupiti, saznajte u nastavku!


Ambalaža Natural šampona napravljena je od čvrste prozirne plastike (u obliku bočice) i srebrenog čepa. Čep se otvara na pritisak (vidljivo na slici ispod). Funkcionira odlično i nikada nećete istisnuti preveliku količinu proizvoda. Na plastiku su zalijepljene dvije naljepnice zelene boje. Prednja naljepnica sadrži naziv šampona i najosnovnije karakteristike, a stražnja ima sve informacije o šamponu koje bi Vas mogle zanimati. 


Natural šamponi dolaze u tri verzije - Ružmarin i Limun (za masnu i normalnu kosu), Menta i Lavanda (za oštećenu i suhu kosu) te Sensitive (za osjetljivo vlasište). Do mene je stigla verzija za masnu kosu tj. Olival Natural Ružmarin i Limun. Ono uspostavlja prirodnu ravnotežu vlasišta jer eterično ulje ružmarina umiruje, a limun prirodno isušuje masno vlasište i njeguje kosu. Ima blagi antiseptički učinak koji sprječava pojavu peruti. Tekstura šampona je gusta i bez boje.


Moja kosa ima masno vlasište, a suhe vrhove i već dugi niz godina tražim šampon koji će mi u potpunosti odgovarati. Pri testiranju, pola bočice šampona sam koristila bez upotrebe regeneratora i maske za kosu, a drugu polovicu uz, kako bih imala što bolju sliku o samom proizvodu. Šampon ne daje kosi dodatan sjaj, ali volumen je itekako primjetan. Prvo korištenje je definitivno bilo kao preporod za moju kosu. Na dodir je bila čvršća i bujnija, a tjeme u potpunosti čisto. Ne olakšava raščešljavanje kose i zaista ćete se namučiti ukoliko uz njega ne koristite regeneratore i/ili maske. Također, ne omekšava kosu tako da je korištenje dodatnih proizvoda neophodno! Ukoliko ga koristite samostalno, kosa se neće mastiti 4 dana, a ukoliko koristite regeneratore i maske neće se mastiti 3 dana (kombinirala sam ga s Eveline Argan+Keratin regeneratorom i maskom). Miris se na kosi zadržava nekih sat vremena, a prevladava ružmarin. Osobe koje nisu ljubitelji ružmarina ili limuna trebaju preskočiti ovaj šampon. Moram priznati da je Olival napravio odličan posao! Kosa mi se prije mastila svaka dva dana, a sada ju perem samo dva puta tjedno. Šampon mi nije nadražio vlasište i nisam dobila perut (vlasište mi nije osjetljivo, ali često zna reagirati svrabom). Također, moram pohvaliti i sastav proizvoda jer su izbjegli korištenje SLS-a koji se danas nalazi u gotovo svim šamponima. Jedna bočica će Vam izdržati 2 mjeseca! Pjeni se dovoljno i potrebna Vam je manja (normalna) količina pri upotrebi.


Sastav:
Aqua, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glyceryl Oleate, Sodium Chloride, Hydrolyzed Wheat Protein, Citrus Limon Peel Oil, Rosmarinus Officinails Leaf Oil, Sodium Benzoate, Posasium Sorbate, CI 75810, Citric Acid. Bez SLS-a (zamijenjen s SCS-om), bez parabena i bez umjetnih boja i mirisa!


Kosa nakon pranja (VIDEO)
Količina: 250ml
Cijena: 39,99kn
Rok upotrebe: do 2018. godine
Može se pronaći u svim dm, Bipa, Kozmo i Müller drogerijama.

Ukoliko imate osjetljivo vlasište ili još niste pronašli pravi šampon za sebe, svakako isprobajte Olival Natural liniju. Moje tople preporuke!

Koje Olival proizvode koristite? Jeste li isprobali Natural liniju šampona? Kakvi su Vaši dojmovi?

*PR

You Might Also Like

12 komentari

  1. Za moju ekstremno masnu kosu ovaj je šampon preporod. Inače sam ko i ti morala svaki drugi dan prati kosu, ako ju nisam oprala, bila mi je užasno masna, ko da sam neko ulje izlijala na nju. Uskoro i ja tipkam o šamponu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koma, mi s masnom kosom smo baš ureknute. xD
      Baš me zanima i tvoja recenzija! :)

      Izbriši
  2. Ovo mi treba!! Moram prati kosu svaki drugi dan inace mi kosa izgleda uzasno!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam kako ti je.. Ako koristis s regeneratorima i maskama, neće se mastit 3 dana.. što je svakako napredak! :)

      Izbriši
  3. Definitivno ću ga isprobati... obavezno svaki drugi dan moram prati kosu ://

    OdgovoriIzbriši
  4. Moja kosa je kao i tvoja te mislim da je to najgora kombinacija :D Imam ovaj šampon, no još ga nisam stigla isprobati, ali sad me jako zanima pa ću požuriti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom, ne može biti gora! :D
      Isprobaj i javi dojmove! :)

      Izbriši
  5. Zašto kod mene nema takvo djelovanje?? :'( :'( Meni je i dalje masna svaki drugi dan s tim da sam si sad i šiške odrezala pa njih svaki dan perem, a kosu svaki treći baš da vidim hoće li kod mene upaliti ona fora da naviknem kosu na pranje svaki treći, četvrti dan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao! :(
      Meni je stvarno super! :/
      Ma to navikavanje kose je lovačka priča, ne djeluje (isprobano) hahah

      Izbriši
  6. I ja imam isto masnu kosu ko ti Anita ja uvjek moram prat kosu svaki drugi dan i isprobala sam sve sampone niti jedan nije dobar tako da cu definitivno isprobati olival moze pozdrav na youtube😘😘😘😘

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam Gabrijela Santic

    OdgovoriIzbriši