Maybelline paleta sjenila - THE blushed NUDES

studenoga 08, 2017


Maybelline svake godine podigne ljestvicu kvalitete svojih proizvoda i uvijek očekujem samo najbolje. Prije možda godinu dana na hrvatsko tržište uveli su The Nudes palete koje zrače ljepotom, a u mojim rukama se pronašla THE blushed NUDES verzija. Je li uspjela zadovoljiti kriterije i kakvi su moji dojmovi, saznajte daljnjim čitanjem!   


Ambalaža palete načinjena je od čvrste nude-roze plastike. Vjerojatno bi uspjela preživjeti pokoji pad. Otvaranjem ambalaže dolazi se do 12 nijansi sjenila i dvostranog aplikatora, a poleđina sadrži osnovne informacije o proizvodu te par preporuka za korištenje.


Uz the blushed nudes, u prodaji su još čak četiri verzije the nudes paleta. Najnovija je The burgundy bar. Jesu li sve palete jednake kvalitetom? Ne mogu garantirati jer posjedujem samo jednu. Raspon nijansi the blush nudes palete podsjeća na Urban Decay Naked 3 paletu, nažalost nemam ju u kolekciji pa ne mogu to utvrditi. Na internetu postoji puno fotografija usporedbe, pa ako vas zanimaju kliknite OVDJE!. Na prvi pogled paleta ima savršene nijanse, ali nažalost 90% ih pri nanošenju gubi čar! 

Od dvanaest nijansi, samo jedna je mat (prvi red, peta nijansa). Osvojila me svojim izgledom u ambalaži, ali suhe je teksture i potrebno ju je nadograđivati u čak tri sloja. Ni tada neće postići pigmentaciju iz ambalaže. 
Shimmer nijanse su kvalitetom podosta podijeljene. Postoje tri vrste: mekane i jako se truse, suhe i bez pigmentacije, mekane i pigmentirane. Najbolje nijanse u paletici su prva i peta iz drugog reda. Jednostavno se nanose i pigmentirane su. Za bolju pigmentaciju koristite mokar kistić! Najtamnije shimmer nijanse su najgore, one su te koje su suhe i bez pigmentacije. Preostale nijanse su mekane, ali se jako truse te morate obavezno otresti kistić. Kada kistić otresete ne ostaje gotovo ništa pigmentacije.
Sve nijanse su jako sheer (proznjikave). Nijedna ne funkcionira bez primera, on je obavezan! Uz njega, sjenila na kapcima izdrže punih 8 sati bez nakupljanja u pregibu. Sve nijanse se lako blendaju, ali nisu glatke, kremaste i svilenkaste kao većina sjenila iz ostalih paleta koje posjedujem. Za korištenje ove palete potrebno je puno strpljenja, ono će poslužiti za kreiranje laganih dnevnih look-ova.

Jedan do dva sloja sjenila
Sjenila se vrlo jednostavno nanose prstima, nemojte da vas swatchevi zavaraju! Daleko su lošija od pigmentacije s fotografije iznad.

SASTAV:
Talc, Synthetic Fluorphlogopite, Silica, CI 77713/Magnesium Carbonate, Magnesium Myristate, Pentaerythrithyl Tetraisostearate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Stearyl Dimethicone, Caprylyl /Capric Trygliceride, Nylon-12, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Calcium Aluminum Borosilicate, Caprylyl Glycol, Diisostearyl Malate, Dimethicone, Dehydroacetic Acid, Octadecene, Phenoxyethanol, Hexylene Glycol, Aqua/Water, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Triolein, Tin Oxide, Stearic Acid, Maltodextrin, Palmitic Acid, Lauric Acid, [+/- Mica, CI 77491, CI 77492, CI 77499 / Iron Oxides, CI 77891 / Titanium Dioxide, CI 77007 / Ultramarines, CI 75470 / Carmine]. Sastav bi mogao biti i bolji.


Količina: 9,6g
Cijena: 100kn
Rok trajanja: 24 mjeseca
Možete kupiti u obližnjim drogerijama (dm, Bipa i Müller).

Cijena palete je definitivno previsoka za ono što pruža. Ne preporučam kupnju!

Imate li the blushed nudes paletu? Kakvi su vaši dojmovi?

You Might Also Like

8 komentari

  1. Imam ih sve i ova je uvjerljivo najlosija, dok je burgundy suprotno najbolja 😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svaka čast što si odlučila isprobati još koju, ja ću ipak preskočiti. :D

      Izbriši
  2. Proradilo je komentiranje s moba!!!:) Baš šteta što je pigmentacija tako loša.. Da sam samo gledala swatcheve, a ne i čitala recenziju pomislila bih da je paleta odlična.. Burgundy paletu isto preskačem, jer sam ju swatchala u dmu i dok sam izlazila van bila sam puna šljokica. Pigmentacija je super, ali paleta mi djeluje kao glitter fest!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daa, swatchevi su velika suprotnost.
      Burgundy je stvarno predivna paleta (izgledom), ali bolje preskočit! :D

      Izbriši
  3. Šteta što su im sve palete falš.Imam the Rock nudes verziju i prvo su me osvojile boje i izbor nijansi,i onda razočaranje- kreneš blendat tamnije nijanse i svaka se svede na praškasto sivilo.Najlošija kupnja Maybelline proizvoda ikad.Nedavno kupila Burgundy bar, prva koja mi je dobra i za sad imam samo riječi hvale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno je užasna paleta, a oni ju prodaju po cijeni od 100kn!! Pa ne bih lipe dala!
      Svaka čast što si odlučila isprobati još koju, ja ću ipak preskočiti.

      Izbriši
  4. Toliko krasno izgleda u ambalaži, a ono figa friška od kvalitete i swatchevi mogu toliko zavarat...ono swatchaš ju u drogeriji i pomisliš kak je super, a zapravo koma, preskačem kupnju i to ne samo ove palete, nego svih koje imaju u ponudi. :D

    OdgovoriIzbriši