Essence noviteti proljeće/ljeto 2016

srpnja 22, 2016


Dvaput godišnje, veselimo se izmjeni Essence asortimana. Ovaj put, donosim Vam recenziju noviteta za proljeće/ljeto 2016. Ukoliko Vas zanimaju kvalitetni, a jeftini proizvodi nastavite čitati!

…All I need concealer paleta korektora

Ambalaža je napravljena od čvrste duguljaste plastike. Poklopac je proziran i možete vidjeti cijeli sadržaj proizvoda tj. korektore. U proizvodu dolazi pet korektora, a svaki ima drugačiju namjenu. Na poleđini možete saznati koja nijansa je čemu namijenjena i ostale osnovne informacije o proizvodu.


Tekstura korektora je kremasta i vrlo lako se nanose i blendaju. Pigmentacija im je odlična i mogu se kombinirati za bolji učinak (slike ispod). Možete ih koristiti na cijelom licu, pa čak i isprobati za prekrivanje tetovaža. Iako sam bila skeptična kako će ovaj proizvod djelovati na podočnjacima, ugodno sam se iznenadila! Ne uvlači se u borice, ne isušuje okoloočno područje i odlično prekriva. Nije najbolji izbor za suhu kožu! Prije upotrebe kožu nahranite, a nakon upotrebe matirajte puderom u kamenu/prahu kako bi Vam korektor što duže trajao. Na mom licu izdrže cijeli radni dan.

Nijanse korektora i njihova namjena:
Zelena - neutralizira crvenilo kože
Roza - osvježi umornu kožu, prekriva sive podočnjake
Bež - prekrivaju nepravilnosti, imaju matirajući učinak
Žuta - prekriva smećkaste (tamne) podočnjake

Ova paletica je odlična za osobne potrebe. Preporučam ju mlađim curama koje su u pubertetu i bore se s prištićima. U ovoj paletici dobit ćete sve što Vam je potrebno za solidno prekrivanje, a nećete morati izdvojiti veliku količinu novca. Odličan je omjer cijene i kvalitete!


(zelena i bež - prekrivaju prištiće i crvenila, zelena neutralizira crvenilo, bež prekriva crvenila i ima matirajući učinak)


(roza i žuta - prekrivaju tamne krugove ispod očiju, žuta prekriva smećkaste podočnjake dok roza sive podočnjake)

Količina: 6g
Cijena: 29,90kn
Rok trajanja: 18 mjeseci

Sastav:
Octyldodecanol, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone, Ethylhexyl Palmitate, Diisostearyl Malate, Talc, Magnesium Silicate, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Silica Dimethyl Silylate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Tocopheryl Acetate, Glycerin, Alumina, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Može sadržavati: CI 19140 (Yellow 5 Lake), CI 42090 (Blue Lake 1), CI 73360 (Red 30 Lake), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides), CI 77891 (Titanium Dioxide)

Blush ball rumenilo

Rumenilo dolazi u preslatkom bijelom pakiranju. Ambalaža je izrađena od čvrste okrugle plastike, a i samo rumenilo je zaobljeno te liči na lopticu. Poklopac proizvoda je proziran kako bi se vidjela nijansa rumenila. Na poleđini možete pronaći osnovne informacije o proizvodu.


Blush ball je zapečeno rumenilo koje ima puderastu teksturu. Vrlo je jednostavno za korištenje. Može se nanijeti pomoću kista ili direktno iz ambalaže. Ukoliko planirate nanositi s kistom, morat ćete više puta aplicirati proizvod. A ukoliko rumenilo nanosite direktno na lice, jedan potez će biti dovoljan, ali opet ćete s kistom morati izblendati. Essence kaže da je moguće izblendati i s prstima, ali nisam probala. Ima polumat finish. Pigmentacija ovisi o načinu nanošenja, ali je solidna i može se lako nadograđivati. Trajnost mu je dobra, na mom licu potraje 6 sati. Jedno od rijetkih rumenila u mojoj kolekciji koje nema Talc u sastavu! Ne trusi se i nema miris.

10 peach candy - breskvasto roza nijansa, u sebi ima sitne šljokice koje licu daju svježinu. Pod određenim svjetlom se tako lijepo presijava da podsjeća na highlighter. Ne preporučam tamnoputim osobama.

U prodaji su dostupne tri nijanse rumenila, a možete ih pogledati OVDJE!.


Količina: 2g
Cijena: 25,90kn
Rok trajanja: 12 mjeseci

Sastav:
Mica, Octyldodecanol, Magnesium Stearate, Boron Nitride, Magnesium Aluminum Silicate, Isopropyl Isostearate, Dimethicone, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Polyglyceryl-2 Triisostearate, Caprylyl Glycol, Silica, Hexylene Glycol, Tin Oxide, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, CI 15850 (Red 7), CI 77492 (Iron Oxides), CI 77891 (Titanium Dioxide)

Velvet stick matt ruž za usne

Ruž u olovci ima ambalažu napravljenu u obliku olovke, za razliku od olovke, ruž ima i čep kako bi ostao zaštićen. Nijansa ambalaže je iste nijanse kao i sam ruž. Olovka se šilji. Na poleđini možete naći osnovne informacije o proizvodu.

Odmah na početku želim naglasiti da ovo nije mat ruž. Tekstura ruža je kremasta i lako se nanosi, a završetak je semi mat. Ne klizi s rubova usana i dugo će se na usnama zadržati. Izdrži četiri sata, preživjet će piće, ali jelo ne. Najprije odlazi s unutarnjeg dijela usana, može se nadograđivati i popravljati. Za mat završetak, na usne nakon ruža nanesite malo transparentnog pudera u prahu i voila!. Pigmentacija mu je fantastična, potreban je samo jedan sloj za postojanu boju usana. Ne isušuje usne. Ima isti miris kao Essence longlasting ruževi.

05 Plum Perfect - iako se po nazivu očekuje ljubičasta nijansa tj. šljivasta, zapravo je riječ o tamno crvenoj s dosta smeđih nota. Nijansa je i dalje predivna, svoje mjesto naći će u jesenskim favoritima.

U prodaji je dostupno pet nijansi ruževa, a možete ih pogledati OVDJE!.


Količina: 2g
Cijena: 16,90kn
Rok trajanja: 12 mjeseci

Sastav:
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Ethylhexyl Palmitate, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Paraffin, Hydrogenated Palm Kernel Oil, Cera Alba (Beeswax), Olymethylsilsesquioxane, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Hdi/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Tocopherol, Aroma (Flavor), Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Glyceryl Stearate, Glyceryl Oleate, Citric Acid, Methylparaben, Propylparaben, CI 15850 (Red 7 Lake), CI 77491 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides), CI 77891 (Titanium Dioxide)

Prettifying ulje za usne

Ambalaža ulja je slatka mala bočica/tubica koja ima bijeli čep sa spužvastim aplikatorom. Aplikator je lagan za upotrebu i dozira dovoljno ulja za jedan sloj. Pakiranje je zaista čvrsto. Plastika je prozirna tako da možete vidjeti samu nijansu ulja. Na poleđini ambalaže možete pronaći osnovne informacije o proizvodu. 


Njega usana mi je jako bitna i baš sam se razveselila kad sam u paketiću ugledala ulje za usne. Ono je tipične uljne teksture, lagano je i ne lijepi usne. Obogaćeno je jojobom, a ona je odličan izbor za njegu suhih usana i kože. Jojoba usnama osigurava hidrataciju. Iako ulje u ambalaži izgleda crvenkasto, na usnama je prozirno. Daje divan sjaj usnama i vizualno ih povećava. Ulje se na usnama zadržava oko dva sata, a ukoliko jedete neće preživjeti. Osobno mi jako lijepo njeguje usne i mislim da ću ponoviti kupnju. S obzirom da je riječ o ulju, ne možete ga koristiti kao bazu za ruž. Ima slatkast miris, rekla bih nekog bobičastog voća. Odlična je zamjena za sjajilo, a ujedno hidratizira i njeguje Vaše usne!

Ulje je dostupno u 3 nijanse, a možete ih pogledati OVDJE!. Moja nijansa je 02 first help, pinky.


Količina: 4ml
Cijena: 16,90kn
Rok trajanja: 12 mjeseci

Sastav:
Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Polybutene, Diisostearyl Malate, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Isostearyl Isostearate, Octyldodecanol, Butylene/Ethylene/Styrene Copolymer, Ethylene/Propylene/Styrene Copolymer, Isopropyl Palmitate, Silica Dimethyl Silylate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Glyceryl Caprylate, Bht, Sodium Saccharin, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Parfum (Fragrance), Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, Citronellol, Eugenol, Citral, CI 15850 (Red 7 Lake)

Lakovi

Essence noviteti ne mogu proći i bez par lakića. Meni su stigli I <3 Trends (the jellys), 2 in 1 (base & top coat) i Gummy touch (top coat). O ambalaži Vam neću govoriti jer je klasična kao i kod većine lakova, a jedina razlika je boja i veličina. Bitno je naglasiti da je čvrsta i preživjet će padove. 


2u1 bazni lak & nadlak

Ukoliko trebate bazni lak i nadlak, radije ih kupite kao odvojene lakove. 2u1 baza&nadlak je odličan kao baza, ali kao nadlak ne funkcionira najbolje. Produži proces sušenja laka. Kao baza lijepo zagladi površinu nokta te lak ljepše sjedne i izgleda. Možete ga nositi samostalno, daje divan sjaj noktima. Lako se nanosi.

Količina: 8ml
Cijena: 16,90kn
Rok trajanja: 36 mjeseci

Sastav:
Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Phthalic Anhydride/Trimellitic Anhydride/Glycols Copolymer, Nitrocellulose, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Acrylates Copolymer, CI 60725 (Violet 2)

I love TRENDS lak za nokte the jellys

Ovaj lakić daje lijep wet-look noktića. Sama tekstura nakon sušenja podsjeća na gel. Malo ćete ga teže nanositi jer ima drugačiju formulu od tipičnih lakova, ali kada uspješno nalakirate noktiće efekt će Vam se itekako svidjeti. Jelly efekt podsjeća na poluprozirne, gumene noktiće koji su mokri. Ne znam to ni sama opisati. Meni se osobno jako sviđa. 

29 pink lagoon - iako u nazivu imamo pink, ovo je zapravo crvena jelly nijansa. Taj jelly efekt joj daje posebnost. 
Lakovi su dostupni u čak sedam nijansi, a sve ih možete pogledati OVDJE!.

Količina: 8ml
Cijena: 15,90kn
Rok trajanja: 24 mjeseca

Sastav:
Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Adipic Acid/Neopentyl Glycol/Trimellitic Anhydride Copolymer, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Stearalkonium Bentonite, Acrylates Copolymer, Styrene/Acrylates Copolymer, N-Butyl Alcohol, Propylene Carbonate, Silica, Diacetone Alcohol, Benzophenone-1, Phosphoric Acid, CI 15850 (Red 7 Lake), CI 15880 (Red 34 Lake), CI 19140 (Yellow 5 Lake), CI 77891 (Titanium Dioxide)

Gummy touch nadlak

Gummy touch je zapravo jelly nadlak koji malčice matira. Neće Vam dati mat finish. Lak je tvrd na dodir iako bi se iz naziva moglo protumačiti da će biti gumen. Produži vijek Vašeg laka za dva dana. Lako se nanosi.

Količina: 8ml
Cijena: 16,90kn
Rok trajanja: 36 mjeseci

Sastav:
Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Nitrocellulose, Phthalic Anhydride/Trimellitic Anhydride/Glycols Copolymer, Isopropyl Alcohol, Acetyl Tributyl Citrate, Silica, Hydrated Silica, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Polyethylene, Etocrylene


Koji proizvod Vam se najviše sviđa? Jeste li štogod od navedenog isprobali?

*PR

You Might Also Like

6 komentari

  1. Nisam isprobala nista od navedenog, htjela sam paletu korektora ali imam suhu kozu pa sumnjam da je pametno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Uvek uživam videti novitete s Essence polica. Paleta korektora čini se poprilično dobrom, a rumenilo ti pristaje savršeno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Essence paletica je odlična! :)
      Meni se osobno ne sviđa kako mi stoji jer sam trenutno dosta tamnoputa. :( Ali hvala! :*

      Izbriši
  3. Volim Essence!! Ovi Velvet stikovi su mi super, šteta pa ih nema u više nijansi. Omiljena mi je ona najsvjetlija nijansa, nju najčešće koristim. A i najljepša mi je. Divne su ti slike, btw! Toliko šarenilaaa, prelijepo! <3
    http://nayadoesmakeup.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! :)
      Drago mi je što se i tebi sviđaju!

      Izbriši