Ivanina Nakitarnica - INTERVJU + DARIVANJE

rujna 14, 2016


1.Tko zapravo stoji iza nakita Ivanina nakitarnica? Recite nam više o sebi.
Zovem se Ivana Ferenčak. Živim i radim u Zagrebu. Imam 33 godine. Slobodno vrijeme provodim na salsi, sa pesicom Tinom i u kraćim i dužim putovanjima.
2. Kada je počela Vaša ljubav prema izradi nakita?
Kao što su neki kao djeca sakupljali salvete i sličice, ja sam sakupljala perlice. Tako da sam odmalena okružena perlama.
3. Prvi komad koji ste izradili, od kuda ideja?
Prvi komad nakita je bila jedna tirkizna ogrlica. Trebala mi je ogrlica uz jednu haljinu i nisam mogla naći što želim, pa sam odlučila sama napraviti. Bilo je zabavno raditi ogrlicu pa sam napravila još neke ogrlice i narukvice za sebe, pa za prijateljice, i tako je krenulo.
4. Kada i kako ste znali koji stil/motiv nakita želite izrađivati? Od kojih materijala izrađujete nakit? Koje sve proizvode nudite?
Isprobala sam razne stilove nakita, ali nekako se najviše nalazim u nečem veselom, šarenom, s puno privjesaka, lanaca i lančića.. Nakit radim uglavnom od poludragog kamenja, keramike, staklenih perli i Swarovski kristala uz dodatke metalnih perli. Metali mogu biti u svim bojama, ali najčešće radim sa srebrnim i zlatnim metalima. Najviše radim narukvice, nešto manje ogrlice i naušnice. Prstenje i broševe po narudžbi.

Izvor (Narukvice Jednoredne Gipsy 40 kn, Višeredne Gipsy 130 kn, Troredne od poludragog kamenja 150 kn, Dvoredne od kamenja 100-120 kn, Jednoredne 60-150 kn)

5. Utječu li trendovi na izradu vašeg nakita ili ostajete vjerni sebi?
Radim ono što mi se sviđa. Ne volim kada su svi isti kao klonovi.
6. Koja je Vaša temeljna nit vodilja (motivacija) u izradi?
Radit samo ono što me zabavlja, bez ikakavog pritiska. Dokle god mi je izrada nakita zanimljiva i zabavna, radit ću ga.
7. Opišite nam proces izrade. Koliko je zahtjevno i koliko vremena iziskuje?
Za neke komade nakita mi je trebalo i 10ak dana, a s nekima sam gotova kroz pola sata. Najviše vremena mi je trebalo za nakit pleten od sitnih perli, nekoliko dana. Nisam ga dugo radila, jednostavno me prošla želja, što ne znači da ga neću opet početi raditi. Trenutno radim nakit od poludragog kamenja, lanaca i metala, koji je puno jednostavniji za izradu i ne oduzima toliko vremena, a nudi razne mogućnosti.

8. Imate li Facebook stranicu ili se promovirate na nekoj od drugih društvenih mreža? Koliko je takvo promoviranje važno u predstavljanju rada?
Imam Facebook stranicu. Ivanina nakitarnica. Promoviram se samo putem Facebooka. Uz posao ne stižem toliko vremena provoditi na društvenim mrežama pa sam se fokusirala samo na jednu. Promoviranje putem društvenih mreža mi je puno draže od običnih reklama, pristupačnije je i omogućava lakšu komunikaciju s kupcima.
9. Kakvi su Vam planovi za budućnost? Što nam pripremate za sezonu jesen/zima 2016.?
Planovi su nastaviti raditi ovim tempom dokle god me veseli. Za jesen/zimu pripremam neke nove modele narukvica i ogrlica, neke stare u jesenskim bojama. Nemam neki veliki plan jer rijetko kad znam unaprijed što ću napraviti. Često i ono sto mislim napraviti kad uzmem perle u ruke ispadne potpuno drugačije od početne zamisli, odem nekim drugim smjerom koji mi se čini bolji.
10. Kako uspjeti u poslu koji voliš?
Malo truda, malo sreće i sve dođe na svoje.

 Izvor (Naušnice 40-70kn)

Izvor (Ogrlice 150-300kn)

NAGRADNA IGRA

ŠTO MOŽETE OSVOJITI? 
- Predivnu narukvicu jesenskih boja izrađenu od vulkanske lave, ahata, citrina i muranskog stakla

PRAVILA ZA SUDJELOVANJE:
1. LIKE na FACEBOOK stranicu A Lady
2. LIKE na FACEBOOK stranicu Ivanina Nakitarnica
3. SHARE (obavezno PUBLIC - JAVNO) FACEBOOK POST
4. U komentaru na facebook postu ODGOVORITI NA PITANJE - Koji materijal izrađene narukvice Vam se najviše sviđa? i označiti PRIJATELJA koji bi rado sudjelovao u ovoj igri

Darivanje traje od 13.09., do ponoći SRIJEDE 21.09.!
Otvoreno je za čitatelje iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine!
Samo je jedan dobitnik i ima 2 dana za odgovor, a bit će objavljen na Facebook stranici 22.09. (random izvlačenje putem wooboxa)!


Sretno!

DOBITNICA - Paula Perčić

IVANINA NAKITARNICA AKCIJA - 2+1 gratis (najjeftiniji gratis) ili 50% popusta na drugi kupljeni komad nakita!

You Might Also Like

6 komentari

  1. Baš lijep i veseo nakit :D
    Anita slike su ti savršene, uvještila si se :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako lijep nakit Ivana izrađuje! Ne sumnjam da će daleko dogurati :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš fora nakit, narukvice su mi posebno lijepe, a najslađa mi je ona s micekom i lizalicom :D

    OdgovoriIzbriši