Catrice noviteti - jesen/zima 2016

listopada 15, 2016


Catrice uvijek vrijedno radi na proširenju i poboljšanju svog asortimana. Nedavno me ugodno iznenadio paketićem svojih noviteta za jesen/zimu, a ja ću Vam danas pokazati samo neke od njih. Što me oduševilo, a što razočaralo saznajte u nastavku!

Deluxe Glow Highlighter


U prozirnoj plastičnoj ambalaži nalaze se tri highlightera. Prednja strana pakiranja ima naljepnicu s nazivom proizvoda, a na poleđini s osnovnim informacijama. Uz informacije, možete vidjeti i malu sličicu koja pokazuje gdje na licu koristiti highlighter. Pakiranje se lako otvara, a svaki highlighter bi se mogao vrlo lako depotirati.


Naziv paletice je 010 The Glowrious Three (jedina verzija u ponudi).
Tekstura proizvoda je vrlo mekana i praškasta. Upravo se zbog toga jako trusi! Highlightere je teško nanijeti na lice s kistovima, ne mogu se lako pokupiti. Pigmentacija im nije jača strana, usudim se reći da je loša. S njima je nemoguće pretjerati! Intenzivniji su ukoliko se nanose prstima. Sve nijanse sadrže sitne čestice shimmera. Dugotrajne su i prežive cijeli radni dan. 

Paleta sadrži nijanse (s lijeva na desno): champagne, rosé i bronze
Champagne - najbolja nijansa iz paletice, jedina licu daje sjaj koji je primjetan i može se nazvati highlighterom. Sama nijansa je slična Mary Lou Manizer, ali kvalitetom su daleko od toga. 
Rosé - roskasta nijansa koja licu uopće ne daje shimmer tj. ne posjeduje sjaj kakav očekujem od highlightera. Može poslužiti na manjim područjima lica kao što je kupidov luk i vrh nosa jer na tim područjima ne želimo toliki sjaj i nijansa je lakše nadogradiva.
Bronze - nijansa koja bi trebala biti namijenjena za tamnopute osobe, ali nije primjetna ni na svjetloputim. Meni osobno najgora nijansa iz paletice. Možda bi mogla poslužiti kao jako prirodan bronzer.  

S obzirom na cijenu, isplati se kupiti, ali samo zbog Champagne nijanse! Ukoliko ste kupili ovu paleticu i niste zadovoljni njenim učinkom, moj savjet je da ju nanosite nakon iluminatora! Na taj način će imati puno bolji učinak. O odličnom iluminatoru sam Vam pisala OVDJE!.


Sastav:
Mica, Talc, Nylon-12, Dimethicone, Magnesium Stearate, Oc-Tyldodecanol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Cetyl Dimethicone, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Caprylyl Glycol, Tin Oxide, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Limonene, May Contain: Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77492 (Iron Oxides), Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide). Obogaćen vitaminom E i uljem jojobe!

Količina: 10g
Cijena: 35,90kn
Rok trajanja: 12 mjeseci

HD Liquid Coverage Foundation


Puder dolazi u ambalaži koja je debela, prozirna, staklena i mat. Posebna je po svom čepu. Čep je pipeta, nju smo mogli vidjeti samo kod luksuznijih pudera koje si rijetko možemo priuštiti. Iz pipete se vrlo lako dozira, ali pripazite! Ja sam tijekom prvog korištenja uspjela puder nanijeti i po odjeći. Ambalaža na sebi ima sve informacije koje morate znati (tip kože, sastav, količina, rok trajanja i sl.).


Na recenziranje sam dobila nijansu 020 Rose Beige koja ima više roze u sebi, a dostupne su četiri nijanse. Mislim da bi svatko mogao pronaći pravu za sebe. HD Liquid coverage puder je najviše namijenjen masnoj i mješovitoj koži. Može poslužiti i na normalnoj, ali suhoj nikako! Ističe sve suhe dijelove kože! S obzirom da ja imam normalnu kožu sklonu isušivanju, ne mogu Vam reći matira li kožu zaista. Mnoge blogokolegice su pisale o tome pa zavirite i u njihove postove.

Tekstura pudera je u potpunosti tekuća. Ne možete ga lijepo nanijeti svakim kistom, neki od njih će puder samo povlačiti po licu i ostavljati tragove poteza. Moj savjet je da ga nanosite u maloj količini te postepeno dozirate (ukoliko je potrebno), na taj način ćete izbjeći muke s blendanjem! Uz to, kao najbolji alati za nanošenje pokazali su se ovalni kistovi i beauty spužvice. Puder se ne suši toliko brzo pa ćete imati vremena sve popraviti. Nakon sušenja ima mat efekt! Pigmentacija mu je srednja, može se nadograditi. Pretjeranom nadogradnjom dobit ćete cakey efekt, jedan dodatni tanki sloj je sasvim dovoljan! Na slici ispod možete primijetiti kako je puder prekrio sve manje nedostatke i pjegice, ali nije prekrio veće prištiće uz rub kose na čelu. Dugotrajan je, preživi cijeli dan. Uvijek sam ga nosila uz primer i hrpu hidratantne kreme (zbog straha od isušivanja) pa ne znam koliko je to opravdano! Ne oksidira! Lagan je na licu i nema miris (miris ima samo tijekom nanošenja - tipičan miris Catrice pudera).

Ovaj puder mogu nositi samo kada mi je koža u normalnom stanju i tada je uz dobru pripremu zaista fantastičan! Nećete pronaći jeftiniji puder za ovako dobru cijenu. Ukoliko imate masnu ili mješovitu kožu morate ga obavezno pogledati, mislim da će Vam sigurno odgovarati!


Sastav:
Aqua (Water), Dimethicone, Talc, Peg-10 Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Polypropylene, Isododecane, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Nylon-12, Hdi/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Sodium Chloride, Hydrogen Dimethicone, Glycerin, Magnesium Sulfate, Disteardimonium Hectorite, Methicone, Ethylhexylglycerin, Silica, Aluminum Hydroxide, Propylene Carbonate, Dehydroacetic Acid, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Parfum (Fragrance), Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77492 (Iron Oxides), Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide)

Količina: 30ml
Cijena: 55,90kn
Rok trajanja: 12 mjeseci

ULTIMATE Nail Lacquer


Ambalaža Catrice lakova Vam je sigurno već jako dobro poznata. Radi se o staklenoj bočici s crnim plastičnim čepom. Sam kistić je srednje dug, širok i debeo te plosnat i zaobljeno rezan.

Osobno, ULTIMATE lakovi su mi jedni od najboljih lakova u našim drogerijama, a cijenom su više nego pristupačni. Izuzetno su pigmentirani, nisu preguste teksture, brzo se suše, dugotrajni su i lako je raditi s njima. 

118 Take a Brick - prava jesenska nijansa. Riječ je o ljubičastoj s velikom dozom smeđe. Obožavam ju i stalno je na mojim noktima, često ju kombiniram i s mat nadlakom. Na slikama izgleda puno svjetlije nego što je u stvarnosti.


Sastav:
Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Adipic Acid/Neopentyl Glycol/Trimellitic Anhydride Copolymer, Dipropylene Glycol Dibenzoate, Isopropyl Alcohol, Stearalkonium Bentonite, Hexanediol/Adipate/Citrate Crosspolymer, Sucrose Acetate Isobutyrate, Barium Sulfate, Diacetone Alcohol, Acrylates Copolymer, Polyester-26, Triethoxycaprylylsilane, Aluminum Hydroxide, Benzyl Benzoate, Ci 15850 (Red 6), Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide)

Količina: 10ml
Cijena: 19,90kn
Rok trajanja: 36 mjeseci

Jeste isprobali što od navedenog? Kakvi su Vaši dojmovi?

*PR

You Might Also Like

15 komentari

  1. Planirala sam kupiti paletu highlightera, ali čim sam ju swatchala u Mulleru vidjela sam da je jako praškasta! Sad kad vidim tvoju recenziju, nije mi žao što sam ju preskočila!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prva nijansa je stvarno ok, ali kao cjelina nikako. :)
      I bolje da jesi! :D

      Izbriši
  2. Ja sam baš htjela paletu haljatera, ali kada sam ju swatchala nisam bila zadovoljna niti teksutrom niti pigmntiranošću nijansa. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa onda i bolje da ju nisi kupila :D nema tuge! :P

      Izbriši
  3. Nazalost nisam isprobala niti jedan od ovih proizvoda, htjela bi puder ali imam jako suhu kozu pa ga nazalost necu kupiti

    Maggie's Blog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preskoči definitivno, nije za suhu nikako. :)
      Imaju oni i drugih pudera u ponudi koji će ti bolje odgovarati,a kvaliteta je isto odlična!

      Izbriši
  4. Opa, vidimo noktiće kod tebe na blogu. <3 Od svega ovog sam gledala puder u Mulleru dok je bio na akciji s korektorom, ali ga nisam uzela (tad još nisam bila na kozmetičkoj dijeti), samo zato jer sam nedavno kupila L'Orealov...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koma su! Bolje ne gledaj! haha
      Imaš vremena kupiti, sumnjam da će uskoro izaći iz prodaje! :D
      Kakav ti je L'orealov? :P

      Izbriši
    2. Dobar je, prekrivnje mu je super, matira, za moju kožu odličan. Samo ne znam kak djeluje na suhim/perutavim dijelovima jer ih trennutno nemam...mislim da će ići recenzija kroz koji mjesec. :)

      Izbriši
    3. Ma za moju kožu nije sigurno! :D
      Ali eto barem ste si vi masnokošci nešto našli!

      Izbriši
  5. Take a Brick nijansu si želim kupiti :D a i ovaj puder će jednom doći na red :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijansa laka je stvarno preeedivna!
      Stigneš sve isprobat! :P

      Izbriši
  6. vrlo vjerojatno ću si puder kupiti, baš mi se sviđa,a i pročitala sam hrpu recenzija,pa.. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kupi, javi dojmove! :)
      To i je najbolje, inače isto radim! Jedno mišljenje ponekad nije dovoljno. :D

      Izbriši
    2. Kupila ga jučer!
      Samo da ga probam i to je to!
      Huh, jedva čekam 😂

      Izbriši