Essence noviteti jesen/zima 2016

studenoga 30, 2016


Jako sam se veselila isprobavanju svih Essence noviteta, ali na kraju me samo jedan od njih oduševio. Zanima Vas koji? Nastavite čitati!

Get picture ready! dugotrajni kompaktni puder


Proizvod dolazi u čvrstoj i okrugloj ambalaži bijele boje s dvije razine. Na prvoj razini se nalazi puder (nijansa izgleda tamnije u ambalaži) i ogledalo, a na drugoj spužvica kojom se puder možete nanijeti. Spužvica je ok, ali nije za blendanje. Naljepnica na poklopcu sadrži osnovne informacije o proizvodu (naziv, nijansa i količina), a poleđina rok upotrebe i mjesto proizvodnje.


Prije nego što krenem s recenzijom želim naglasiti kako sam puder koristila svega četiri puta i to većinom za potrebe halloween-a jer nikako nije odgovarao mojoj koži! Nazovimo ovo prvim dojmom, iako je ujedno i zadnji.
Može se kupiti u četiri nijanse, a ja sam od Essence-a dobila najsvjetliju 010 matt ivory (presvijetla za mene, doslovno je bijela)Nije za suhu i dehidriranu kožuIstiče sve nedostatke lica (vidljivo na slici ispod). Prije korištenja, lice je potrebno jako dobro pripremiti i nikako se ne smije koristiti bez primeraTekstura pudera je kremasta, a prekrivanje mu je slabo do srednje. Nije jednostavan za nanošenje, tj. s kistom nikako ne funkcionira. Najbolje ga je nanositi uz beauty spužvicu. Trajnost ne mogu odrediti jer sam ga brzo skidala, jednostavno mi je smetao na licu i nisam si mogla pomoći. Pudera količinski ima jako malo te sam uspjela u svega par korištenja dotaknuti pan. Miris je veoma plastičan i dosta dugo se zadržava na licu, osobno mi je to jako smetalo.

Puder sam isprobala bez ikakvog prethodnog informiranja te mi je sada jako žao, bilo bi mi draže da sam ga proslijedila nekome s odgovarajućim karakteristikama lica. Ukratko, ukoliko imate suhu ili dehidriranu kožu, ovo nikako nije puder za Vas! Također, nije za osobe sa proširenim porama i osjetljivog nosića.

Prije | Poslije
Sastav:
Ethylhexyl Palmitate, Isopropyl Lanolate, Talc, Hydrogenated Coco-Glycerides, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Silica, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Hydrogenated Vegetable Oil, Ozokerite, Tocopheryl Acetate, Sodium Potassium Aluminium Silicate, Bht, Citric Acid, Phenoxyethanol, Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77492 (Iron Oxides), Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Količina: 9g
Cijena: 34,90kn
Rok trajanja: 12 mjeseci

Get picture ready! brightening korektor


Iz iste linije kao i kompaktni puder dolazi nam korektor. Proizvodi su ambalažom podosta slični tj. imaju isti dizajn. Za razliku od pudera, korektor dolazi u tankoj tubici sa spužvastim aplikatorom. Aplikator ima rupicu kroz koju proizvod izlazi, a spužvica olakšava nanošenje tj. utapkavanje. Priznajem, kod ambalaže me oduševio čep jer ima iglicu koja održava rupicu aplikatora čistom, ne dozvoljava začepljenje i sušenje. Naljepnica sadrži jako malo podataka o proizvodu (naziv, nijansa, količina i rok trajanja).


U drogerijama su nam dostupane dvije nijanse korektora, a ja danas pišem o svjetlijoj - 10 Ivory.
Nijansu, odnosno korektor je potrebno nanijeti u većoj količini. Dva tanja sloja će uspješno prekriti podočnjake. Drugim riječima, pigmentacija je osrednja, ali lijepo posvijetli okoloočno područje. Tekstura mu je gusta, a lagana i vrlo se jednostavno nanosi. Korektor se uvlači u borice i teško se kontrolira fiksiranjem. Ne isušuje. Nije za osobe s jako izraženim podočnjacima i borama.

Ukratko, mislim da se u našim drogerijama mogu pronaći puno kvalitetniji korektori. Najbolje će odgovarati tinejdžericama koje još nemaju toliko problema s boricama na okoloočnom području i tamnije su puti.

Prije | Poslije
Sastav:
Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Polydecene, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Propylene Glycol, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cera Alba (Beeswax), Magnesium Sulfate, Mica, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Sodium Hyaluronate, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Lauryl Peg/Ppg-18/18 Methicone, Silica Dimethyl Silylate, Vp/Hexadecene Copolymer, Dimethicone Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Ascorbyl Palmitate, Triethoxycaprylylsilane, Alumina, Phenoxyethanol, Ci 77163 (Bismuth Oxychloride), Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77492 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Količina: 8ml
Cijena: 25,90kn
Rok trajanja: 6 mjeseci

The False Lashes maskara 


Ambalaža maskare je klasičnog oblika. Sama četkica je vrlo uska i dugačka, podsjeća me na četkice za donje trepavice. Nije gumena. Bitno je napomenuti da na četkici ostaje previše proizvoda jer je otvor tube veći od nje.


The False Lashes maskara ima dvije verzije, a u moje ruke je dospjela Dramatic Volume unlimited.
Osobno mi je ovo jedna od gorih maskara koje sam isprobala. Moje trepavice su ravne, kratke i bez volumena. Rijetko kad pronađem onu pravu za sebe. Dramatic Volume Unlimited jako lijepi i gruda moje trepavice - spider legs (vidljivo na slici). Tekstura joj je solidna, nije suha ni mokra (baš kako treba biti). Razmazuje se, ali tek nakon dužeg perioda nošenja (5-6 sati). Ne trusi se. Nije vodootporna. Crne je boje i daje dobar pigment trepavicama. Vrlo se jednostavno uklanja s micelarnom i dvofaznim odstranjivačem. Na maskari je naveden rok trajanja od 6 mjeseci, ali preporučam da ju mijenjate svaka 3 mjeseca!

Maskara daje volumen trepavicama i produžuje ih, ali ne mogu joj oprostiti grudanje i ljepljenje. Vlasnice Dramatic Volume unlimited maskare imaju podvojena mišljenja i nećete znati odgovara li Vam dok ju ne isprobate. 

Jedan sloj maskare!
Sastav:
Aqua (Water), Paraffin, Glyceryl Stearate, Synthetic Beeswax, Stearic Acid, Acacia Senegal Gum , Butylene Glycol, Palmitic Acid, Polybutene, Oryza Sativa (Rice) Bran Wax, Vp/Eicosene Copolymer, Ozokerite, Aminomethyl Propanol, Tropolone, Hydrogenated Vegetable Oil, Stearyl Stearate, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Ci 77499 (Iron Oxides).

Količina:
Cijena: 23,90kn
Rok trajanja: 6 mjeseci

Matt matt matt ruž za usne


Essence mat ruževi dolaze u jako lijepoj plastičnoj ambalaži. Čep im je mat boje u nijansi proizvoda. Kada skinemo poklopac ističe se divna srebrena ambalaža koja me podsjeća na Maybelline NY ruževe. Na samom ružu je otisnuto slovo e, a na donjem dijelu ambalaže se nalazi naziv nijanse.

Ruž ima semi mat finish, tj. kremast je, a mat. Finish mu zapravo ovisi o debljini sloja, ako je sloj tanji, ruž može doći do potpunog mat finisha (ali se to većinom ne dogodi). Pigmentacija mu je fantastična, jedan sloj je sasvim dovoljan. Konkurira puno skupljim ruževima! Najviše me iznenadio sa odličnom trajnošću, potraje 4 do 5 sati i preživi mi pića i jelo! Naravno, nakon jela odlazi s unutarnjeg ruba usana pa se mora popraviti. Nemojte ga nanositi na suhe usne jer će se zalijepiti za suhe dijelove i bit će neravnomjerno nanesen. Obavezno prije korištenja napravite piling usana! Za lakše nanošenje, usne obrubite olovkama, moji favoriti su Essence Honey Berry i Aura 58. Ugodni su za nositi i ne isušuju. Ruž ima jako sladak miris, rekla bih po bobičastom voću. Ne zadržava se dugo nakon nanošenja.

07 Purple power - klasična ljubičasta, boja šljive
U kolekciji se nalazi ukupno nijansi 8 nijansi.

Najbolji proizvod u današnjoj recenziji noviteta, moje tople preporuke!


Sastav:
Isononyl Isononanoate, Synthetic Fluorphlogopite, Caprylic/Capric Triglyceride, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Ozokerite, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Vp/Hexadecene Copolymer, Neopentyl Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Ethylhexyl Palmitate, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Octyldodecanol, Octyldodecyl Stearate, Isopropyl Palmitate, Glyceryl Caprylate, Bht, Parfum (Fragrance), Hexyl Cinnamal, Linalool, Ci 15850 (Red 6 Lake), Ci 15850 (Red 7 Lake), Ci 42090 (Blue 1 Lake), Ci 45410 (Red 27 Lake), Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Količina: 3,8g
Cijena: 19,90kn
Rok trajanja: 12 mjeseci

2u1 mat ruž i olovka za usne


Proizvod je špičastog oblika jer bi treba služiti kao ruž i olovka. Nažalost, do mene je stigao potrgan te ga mogu koristiti samo kao ruž. Dolazi u crnoj i plastičnoj duguljastoj ambalaži koja nije pretjerano praktična.


Finish mu je kao i prethodnom proizvodu semi mat te može doći do potpunog mat finisha. Trajnost mu nije jača strana, potrajat će 4 sata ukoliko nećete jesti ni piti. Pigmentacija je super, jedan sloj je dovoljan. Na usnama je jako plastičan, nikako mi nije ugodan za nošenje. Miris mu je također plastičan, onako kineski. Mislim da bi puno bolje funkcionirao kao liner, ali ja ga nažalost u tu svrhu nisam mogla koristiti. Nemojte ga nanositi na suhe usne jer će se zalijepiti za suhe dijelove i bit će neravnomjerno nanesen. Obavezno prije korištenja napravite piling usana!

02 Make some noise - ciglasto roza nijansa
2 u 1 ruževi i olovke imaju dvije verzije klasične i mat. Obje sadrže 5 nijansi.


Sastav:
Coco-Caprylate/Caprate, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Isostearyl Neopentanoate, Neopentyl Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Octyldodecanol, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Polymethylsilsesquioxane, Ozokerite, Diisostearyl Malate, Caprylic/Capric Triglyceride, Methoxy Peg-17/Methoxy Peg-11/Hdi Isocyanurate Trimer Crosspolymer, Diphenylsiloxy Phenyl Trimethicone, Isononyl Isononanoate, Tocopherol, Stearalkonium Hectorite, Dimethicone/Phenyl Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Propylene Carbonate, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Parfum (Fragrance), Ci 15850 (Red 7 Lake), Ci 15985 (Yellow 6 Lake), Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide)

Količina: 1,5g
Cijena: 21,90kn
Rok trajanja: 36 mjeseci

Lakovi


Kao i uvijek, Essence noviteti ne mogu proći i bez par lakića. O ambalaži Vam neću govoriti jer je klasična Essence i jedina je razlika u boji i veličini. Bitno je naglasiti da je čvrsta i preživjet će padove. Također, neću navoditi sastav lakova, njega možete pronaći na službenoj web stranici.

XXL nail thickener (XTRA Volume)

Moji nokti su jako tanki te se stalno listaju i pucaju. Ovaj lak mi je uistinu pomogao. Kao baza lijepo zagladi površinu nokta, lak ljepše sjedne i izgleda. Produži trajanje za dva dana. Lako se nanosi. Zadeblja površinu nokta i čuva od mogućnosti listanja/pucanja. Jako brzo se suši. Ne može se koristiti kao nadlak!

Količina: 8ml
Cijena: 15,90kn
Rok trajanja: 24 mjeseca

the GEL nail polish

Svima poznati lakovi i jedni od najkorištenijih. Njihova tekstura nakon sušenja podsjeća na gel. Osobno nisam njihov fan jer se dugo suše i kistić im je preglomazan

73 more than a feeling - predivna boja trule višnje, savršena za jesen 
87 gossip girl - siva nijansa sa trunkom ljubičaste/plave u sebi, predivna je. Neopisivo dobro stoji na jako dugim noktima

Količina: 8ml
Cijena: 12,90kn
Rok trajanja: 36 mjeseci


ULTRA GLOSS nail shine (mirror effect)

Običan nadlak, ne razlikuje mi se od ostalih iz Essence ponude. Nije vidljiv nikakav mirror effect tj. dodatan sjaj. Možete ga nositi samostalnoLako se nanosi, ali se ne suši baš brzo. Produžuje vijek laka.

Količina: 8ml
Cijena: 16,90kn
Rok trajanja: 24 mjeseca

Koji proizvod Vam se najviše sviđa? Jeste li štogod od navedenog isprobali?

*PR

You Might Also Like

6 komentari

  1. Prošla me želja za korektorom! Hvala što si mi uštedila za dvije kave :*

    OdgovoriIzbriši
  2. Šteta kaj su te toliki proizvodi razočarali...od svih ovih stvari nisam nikaj isprobala, iako imam mat ruž, još uvijek mi stoji u ladici neotvoren. :D Totalno smo drukčije po pitanju lakova, znaš da ja ove gel obožavam, a njihova četkica mi je najbolja u dva poteza nokt mi je nalakiran, ja si s onim tankim prije umrljam kožicu nego s ovim širokim. Ko što možeš pogoditi, od svega tu, najviše mi se sviđaju lakići. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koju nijansu imaš? Jel neka nude? *.*
      Pa kad si ti profić lakiranja, a ja nesposobna do bola! :D
      Normalno da su lakići! <3

      Izbriši
  3. I ja sam dobila ovaj najsvijetliji puder, nisam ga mogla ni isprobati kako spada jer su meni i najtamniji Essence puderi presvijetli xD Proslijedila sam ga dalje, ali matt ruževi, oni su pregenijalni <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je sad žao što ga nisam proslijedila, ali dobro što je tu je. :/
      Da, matt ruževi vrh! :)

      Izbriši