Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

svibnja 17, 2018

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Essence kozmetika dvaput godišnje radi izmjenu asortimana, a danas donosim grupnu recenziju prve izmjene - za proljeće/ljeto 2018.. Što me oduševilo, a što razočaralo saznajte u nastavku!

My only 1 paleta sjenila za oči

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Ambalaža palete je vrlo jeftina, načinjena je od tanke plastike koja može lako pući. Također, njena veličina je varljiva! Na fotografijama izgleda ogromno (kao MUR 100 sjenila), a zapravo je normalne veličine (jedino je četvrtastog oblika). Uz sjenila, paleta sadrži i dva spužvasta aplikatora. Njih sam odmah bacila u smeće.

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Paleta sadrži 22 sjenila od kojih je 13 shimmer, a 9 mat (satin mat). Raspon boja se proteže od svijetlih neutralnih, preko živih/vedrih, sve do crne. Količina hladnih i toplih nijansi je podjednaka. Na prvi pogled sjenila su savršena, ali nažalost pri nanošenju gube čar. Tekstura im je mekana, ali kredasta. Jako se truse i nisu pigmentirana! Najviše me razočarao treći red (vedre boje), a četvrti red me pak oduševio. Plave nijanse su divno pigmentirane i odlično se blendaju. Zapravo se sve nijanse se odlično blendaju, ali moraju se nadograđivati i do 4 sloja! Ako koristite ovu paleticu, oči šminkajte prije lica! Sjenila završe doslovno svuda po licu pa treba dobro obrisati sve ostatke. Na kapcima izdrže punih 8 sati bez nakupljanja u pregibu. 

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018
1. red - roskaste nijanse, 2. red - sivkaste nijanse, 3. red - vedre nijanse, 4. red - plavkaste nijanse
Nijanse nemaju nazive. Najdraža nijansa iz palete mi je petrolej (zadnji red, sredina), a najgora crvena (treći red, sredina). Crna nijansa naravno nije crna, više je sivo-crna. Sve je vidljivo na swatchevima (slika ispod).

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018
L.O.V baza + 2 sloja sjenila
SASTAV:
Talc, Mica, Dimethicone, Magnesium Stearate, Caprrylic/Capric Triglyceride, Caprylyl Glycol, Triethoxycaprylylsilane, Alumina, Phenoxyethanol, May Contain/ [+/-]: Ci 77007 (Ultramarines), Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77510 (Ferric Ferrocyanide), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Količina: 29,9g
Cijena: 79,90kn
Rok trajanja: 12mjeseci
Nisam zadovoljna paletom jer znam da se za 80kn mogu kupiti kvalitetom bolje (npr. Sleek, MUR i Rimmel). Ipak, osobama koje tek kreću u svijet šminkanja će odlično poslužiti! S paletom se zaista da raditi, ali treba puno živaca (kojih ja baš i nemam).

You better work! gym-proof primer

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Ambalažu primera čini ukrašena bijela tubica s crnim čepom. Sam dizajn oku je više nego ugodan. Iz tubice se vrlo lako dozira. Možete jednostavno kontrolirati željenu količinu proizvoda. Sastav i osnovne karakteristike proizvoda potražite na poleđini.

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Tekstura primera je vrlo lagana i poluguste je tirkizne boje. Ima miris kreme za sunčanje, što je opravdano jer sadrži SPF zaštitu 20. Baziran je na vodi, brzo se upija, ne ostavlja mastan trag i hidratizira kožu. Smanjuje nepravilnosti kože i daje joj lagan sjaj (koža izgleda svježije), ali ne popunjava pore! Primer ne stoji na koži već se u nju upija! Što se otpornosti na znoj tiče, ne mogu potvrditi! Ne šminkam se za teretanu. Također, suhokožac sam pa ne znam koliko kontrolira sebum. Ipak, nije najbolji izbor za masnokošce jer ne matira kožu! Moja koža ga zaista voli. Uz njega, puderi na kožu sjedaju savršeno i ne mrdaju cijeli dan, obožavam ga kombinirati uz Essence Fresh&Fit. Primer nije komedogen! Nije mi začepio pore, niti napravio nered na licu. Sporo se troši. Na lice stavim 2-3 krupnije točke i pustim da se upiju cca 5min. Kada lice postane ljepljivo spremni ste za idući korak.

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

SASTAV:
Aqua (Water), Isododecane, C12-15 Alkyl Benzoate, Octocrylene, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Talc, Propylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Boron Nitride, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Titanium Dioxide (Nano), Mica, Magnesium Sulfate, Disteardimonium Hectorite, Silica Dimethyl Silylate, Nylon-6, Lauryl Peg/Ppg-18/18 Methicone, Propylene Carbonate, Cera Alba (Beeswax), Ethylhexylglycerin, Tin Oxide, Isostearyl Alcohol, Simethicone, Bht, Silica, Alumina, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), Ci 42090 (Blue 1), Ci 77891 (Titanium Dioxide).


Količina: 30ml
Cijena: 29,90kn
Rok trajanja: 6 mjeseci
Primer je vrlo dobar za suhu kožu, a omjer cijene i kvalitete će vas oduševiti. Imate moje tople preporuke za kupnju!

Brighten up! banana puder

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Puder je smješten u okruglu plastičnu ambalažu. Ona nije pretjerano čvrsta te postoji mogućnost puknuća prilikom pada. Poklopac je proziran te ćete odmah znati o kojem proizvodu je riječ. Na stražnjoj strani nalazi se sastav i slične karakteristike o proizvodu. 

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Banana puder namijenjen je posvjetljivanju i setiranju određenih dijelova lica. Tekstura mu je glatka i puderasta te ima mat završetak. Jednostavan je za korištenje. Obično ga nanosim s beauty blenderom, ali možete i s kistom. Kod upotrebe kista puder se jako trusi, ali sa spužvicom je to minimalno. Trajnost mu je top, na licu izdrži cijeli radni dan. Odlično setira tekuću podlogu. Sprječava uvlačenje korektora u sitne linije! VELIKI PLUS! Zapravo ga jedino i koristim za concealer baking, ali moram naglasiti - iako je lagan na koži ističe suhoću podočnjaka! Ako imate suho okoloočno područje preskočite! Može izgledati cakey (postari lice)!
01 bababanana - svijetlo žuti puder, odličan za svjetlopute. Može se koristiti i kao kompaktni puder (za cijelo lice). Dodaje bjelinu licu, stoga budite spremni izgledati malo bljeđe nego inače.
Uz banana powder, postoji i peach powder koji je namijenjen za baking tehniku.

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

SASTAV:
Talc, Mica, Magnesium Myristate, Boron Nitride, Nylon-12, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Palmitate, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-1, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Dimethicone, Aqua (Water), Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77492 (Iron Oxides).


Količina: 9g
Cijena: 25,90kn
Rok trajanja: 24 mjeseca
Ako nemate suho okoloočno područje svakako isprobajte! Puder odlično posvjetljuje i matira! Moje pretople preporuke!

Volume Hero maskara

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Ambalaža maskare je plastične crne boje s kosim čepom. Sadrži upadljivu holo naljepnicu. Četkica joj je gumena, malo većeg i potpuno ravnog oblika. Otvor tubice nije veći od četkice te na njoj ne ostaje previše proizvoda!

Ovo mi je jedna od boljih Essence maskara! Zadaća joj je stvaranje volumena, a mojim malim i ravnim trepavicama to zaista daje. Ne lijepi ih i ne gruda. Tekstura joj je na mokroj strani, ali ne razmazuje se i ne trusi. Nije vodootporna. Crne je boje i daje dobar pigment trepavicama. Lako se uklanja s micelarnom i dvofaznim odstranjivačem.

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

SASTAV:
Aqua (Water), Glyceryl Stearate, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Pentylene Glycol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Propylene Glycol, Stearic Acid, Acrylates Copolymer, Polyvinyl Alcohol, Palmitic Acid, Aminomethyl Propanol, Tocopherol, Hdi/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Polyimide-1, Alcohol, Ppg-2-Deceth-30, Lecithin, Silica, Sodium Laureth Sulfate, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Sodium Dehydroacetate, Ci 77499 (Iron Oxides).


Količina: 7ml
Cijena: 25,90kn
Rok trajanja: 6 mjeseci
Odlična i vrlo povoljna maskara. Ako vam je teško postići volumen jer imate kratke i ravne trepavice - isprobajte! Moje tople preporuke!

Strobing & contouring paleta

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Ambalaža palete je vrlo jeftina, načinjena je od tanke plastike koja može lako pući. Na njenoj poleđini postoje upute za korištenje putem slika (pictorial). Naravno, svaka osoba ima drugačiji oblik lica te ne mora značiti da je naveden prikaz pravi izbor za vas!

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Paleta sadrži kremaste i vrlo pigmentirane nijanse. Lako ih je nanijeti na lice, ali teško izblendati! Lijepe se za kožu i s njima je potrebno jako brzo raditi. Vrlo lako možete postići prljav, a ne osjenčan efekt. Najlakše ih je blendati ovalnim kistovima, a zatim popraviti beauty blenderom. Na licu izdrže cijeli radni dan. Nijanse za highlight su preteške za okoloočno područje i uvlače se u borice. Paleta sveukupno nije najbolji izbor za suhu kožu.
Savjet - za lakše nanošenje i blendanje, korektor je dobro kombinirati s uljem za lice. Ono neće uništiti samu nijansu, ali će omekšati teksturu proizvoda. Moje tople preporuke idu Olivalovom čarobnom ulju smilja.

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Unutar palete se nalazi 10 kremastih nijansi - 5 za highlight i 5 za konturiranje. Prve dvije nijanse iz prvog reda koriste se za posvjetljivanje dijelova lica (korektori), a posljednje tri su highlighteri. Od navedenih, koristim samo žutu (druga nijansa) za posvjetljivanje i prekrivanje podočnjaka. Highlighteri su mi preslabi, a bijela (kreč) korektor nijansa vjerojatno ne odgovara nikome! Od nje bi mogli izgledati jako blijedo/bolesno. Bit će dobra za maškare. Drugi red sadrži samo tople nijanse, a većina ih ima dosta narančastog podtona. Kao takve, ne dolazi u obzir da ih upotrijebim za konturiranje. Prva nijansa mi najviše odgovara, najprirodnija je i najhladnija. Treća se isto može iskoristiti.

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

SASTAV:
Hydrogenated Polyisobutene, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Octyldodecanol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Isopropyl Isostearate, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Peg-8 Beeswax, Silica, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Paraffin, Synthetic Beeswax, Sorbitan Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Glycol Montanate, Synthetic Wax, Phenoxyethanol, May Contain: Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).


Količina: 15g
Cijena: 59,90kn
Rok trajanja: 12 mjeseci
Ne bih vam preporučila ovu paleticu jer je previše patchy i teško ju je izblendati! Ima puno boljih po gotovo istoj cijeni. Također, bolje kupiti stick s dvije nijanse koje vam savršeno odgovaraju. 

3D dewy look stick

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Ambalaža sticka načinjena je od plastične bijele ambalaže. Mehanizam proizvoda funkcionira na okretanje. Pri korištenju je potrebno izvući vrlo malo proizvoda jer bi u protivnom mogao pući.

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

3D dewy look stick spada u kategoriju najčudnijih makeup proizvoda koje sam isprobala! Iako nije loš, meni se ne sviđa. Ima transparentnu gelastu teksturu koja ostavlja mokar efekt na licu (wet effect). Ne bih ga okarakterizirala kao highlighter jer on to zaista nije. Najlakše se nanosi direktno iz ambalaže ili prstima. Može se nadograditi za jači efekt sjaja. Nanosi se direktno nakon pudera. Odlično se slaže s drugim proizvodima, ne ostavlja mrlje i ne ističe suhoću. Na mojoj koži potraje cijeli dan, ali mislim da bi se zbog voska u sastavu na masnoj mogao brzo otopiti i skliznuti. Sačuvat ću ga za ljetne dane (kada mrzim pudere) te nanositi samostalno kako bih naglasila jagodice.

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018
Efekt na suncu | Efekt u hladu
SASTAV:
Triethylhexanoin, Isononyl Isononanoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Hydrogenated Polyisobutene, Polyethylene, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Synthetic Wax, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Ozokerite, Polymethyl Methacrylate, Cera Microcristallina (Microcrystalline Wax), Paraffin, Phenoxyethanol.


Količina: 5,2 g
Cijena: 29,90kn
Rok trajanja: 18 mjeseci
Ukratko, ako volite "wet look" izdanja škicnite, a ako ne preskočite! Stick zaista nije loš, sve ovisi o vašim preferencijama.

Glow to go illuminating sprej za fiksiranje

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Fiksator dolazi u bijeloj plastičnoj bočici s pumpicom koja loše obavlja svoj posao. Teško se stišće i neravnomjerno raspršuje. Mlaz koji izlazi je uzak i krupan. Na licu ostavlja velike fleke (vidljivo na fotografiji ispod)! 

Ipak, ima laganu shimmer formulu koja se ne lijepi, ne pecka i ne nadražuje kožu. Flekice koje ostavlja na licu odmah nakon nanošenja lagano utapkajte beauty blenderom i dobit ćete divan dewy finish. Sjaj je roze boje, ali nakon tapkanja se ne primjećuje. Vrlo je decentan. Fiksator ne produžuje trajanje šminke, ali to mu ni nije zadaća! Sam naziv Glow to go sve govori! Ne bih ga preporučila masnoj koži. Uz lice, možete ga koristiti i na ramenima te dekolteu. Na ambalaži piše da prekriva nedostatke i blura kožu, ali to je naravno, nemoguće. 

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

SASTAV:
Aqua (Water), Glycerin, Alcohol Denat., Synthetic Fluorphlogopite, Isononyl Isononanoate, Mica, Acrylates Copolymer, Ethylhexylglycerin, Tin Oxide, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Količina: 50ml
Cijena: 28,90kn
Rok trajanja: 6 mjeseci
Iako ima vrlo loš raspršivač meni se sviđa! Samo ga utapkajte beauty blenderom i dobit ćete lijep sjaj. Moje tople preporuke!

Draw the line! instant colour olovka za usne

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Draw the line! Essence olovke prepoznat ćete po plastičnoj ambalaži s crnim čepom i šiljilom. Šiljilo je skriveno s druge strane olovke i izvlači se kao čep (vidljivo na fotografiji ispod). Ipak, ono ne funkcionira! Olovke se mrve i pucaju tijekom šiljenja!

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

Nažalost, Essence je mijenjao formulu svojih olovaka i uništio je njihovu savršenu teksturu. Sada su premekane i stalno pucaju! VELIKI MINUS! Iako je pigmentacija savršena, olovke su toliko nestabilne za nanošenje i nećete dobiti preciznu liniju. Na usnama potraju 4-6 sati (samostalno). Imaju mat finiš, ali vrlo su ugodne na usnama i ne ističu suhe dijeloveNe isušuju usne, ipak ako imate problema s isušivanjem bolje nanesite balzam kao bazu. 
U ponudi se nalazi dvanaest nijansi, a ja posjedujem nijansu: 12 head to-ma-toes - boja rajčice! Bogata crvena koja naginje na topliju stranu. Ne žuti zube. 

Essence noviteti proljeće/ljeto 2018

SASTAV:
Isododecane, Trimethylsiloxysilicate, Synthetic Wax, Polyethylene, Caprylyl Methicone, Silica, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Polyhydroxystearic Acid, Sucrose Acetate Isobutyrate, Dicalcium Phosphate, Diisostearyl Malate, Stearoxymethicone/Dimethicone Copolymer, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Disteardimonium Hectorite, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Propylene Carbonate, Ci 15850 (Red 6), Ci 15850 (Red 7 Lake), Ci 19140 (Yellow 5 Lake), Ci 77491 (Iron Oxides), Ci 77492 (Iron Oxides).


Količina: 0,25g
Cijena: 12,90kn
Rok trajanja: 24 mjeseca
Ponavljam, ove olovke od mene imaju veliki minus! Premekane su, ne mogu se precizno nanijeti i pucaju. Preskočite!


Essence proizvode možete kupiti u svim dm, Bipa i Müller drogerijama! Naravno, Müller ima najveći stalak te on sadrži baš sve Essence proizvode. Prethodno spomenute pogledajte u akciji u priloženom videu.

Koji proizvod Vam se najviše sviđa? Jeste li isprobali štogod Essence noviteta za proljeće/ljeto 2018.?
*PR

You Might Also Like

4 komentari