Oblikovanje obrva

srpnja 18, 2014

Moja buduća kumica Manuela (13) nikada do sada nije čupala obrve, pa je zamolila mene za pomoć. Naravno da ju nisam mogla odbiti, štoviše odlučila sam to iskoristiti kao odličan post.

Prvo što trebate znati je da obrve cijelom vašem licu daju novi izgled i uokviruju vaše oči. Bez oblikovanih obrva vaša šminka neće biti upotpunjena.
Obrve možete same čupati (ne preporučam brijanje) ili možete otići kod kozmetičara koji koriste razne metode čupanja. Preporučam da si same čupate obrve jer zaista nije teško. Ako vam je prvi put bolje je prepustiti se u ruke nekome tko se bolje razumije u to pa kasnije samo pratite liniju definiranih obrva. Ako krivo počupate dlačice postoji mogućnost da one više neće narasti! Naravno danas se obrve lijepo ispunjavaju, ali mislim da Manueli to još nije potrebno. Postoje žene sa raznim oblicima obrva, ja iskreno najviše volim prirodan izgled obrva (ali ne predebele kao što većina djevojaka sada nosi).





Na prve dvije fotografije možete vidjeti Manueline obrve prije čupanja. Trudila sam se napraviti joj što prirodniji izgled.
Prije nego što krenete čupati obrve dobro bi bilo napraviti nekoliko sljedećih koraka:

- ako vas jako bole obrve pri čupanju uzmite led i pređite preko obrva par puta dok ne budete imale manji osjećaj pri dodiru
- namažite obrve becutan kremom ili melemom kako bi smanjile crvenilo nakon čupanja obrva
- počešljajte si obrve (prema gore, prema dolje pa prema kraju obrve) kako bi se točno znalo gdje koja dlačica pripada
- zadnje ali ne manje važno označite si bijelom olovkom ili nekom drugom olovkom u boji oblik obrve koja će vam služiti kao šablona za čupanje (vidljivo na sljedećim fotografijama).


Kistić ili olovku prislonite na dijelove lica kao na slici.

1. - određuje vaš početak obrve. Olovku prislonite ravno uz hrskavicu. Inače kada sebi čupam obrve stavljam olovku uz rub nosnice, ali da sam njoj tako napravila obrva bi bila prekratka.
2. - određuje najviši dio obrve. Olovku prislonite uz rub nosnice i uz kraj šarenice oka.
3. - određuje kraj obrve. Olovku prislonite uz rub nosnice i uz kraj nosa.
Svaki potez označite sa bijelom olovkom i zatim povežite crte. Tako ćete dobiti oblik obrve koji ne želite počupati (prikazano na sljedećoj fotografiji). Sve što ne predstavlja obrvu smijete počupati.



Koristila sam essence bijelu olovku, koja mi se dosta razmazivala, pa sam zbog toga većinu dlačica koje su bile označene bijelom bojom također počupala. Naravno, kada obrišete bijelu olovku lako ćete zaključiti koja vam se dlačica ne uklapa u oblik obrva.

Inače kada čupam obrve sebi ili drugima ne iscrtavam si linije, ali sada je bilo potrebno kako bi se lakše shvatilo kako što počupati. :)

SAVJET: Kada čupate, primite dlačice što bliže korijenu kako bi je lakše isčupale! Za fiksiranje obrva nanesite lak za kosu na četkicu i počešljajte obrve!


Manuelin završni look, prirodnih obrva bez popunjavanja praznina.
Bila je prezadovoljna, sviđa li se i vama?
Zanima li vas kako popunjavam svoje obrve?
Imate li i vi kakve trikove?

Kisses to my Ladies! :*

You Might Also Like

6 komentari

  1. Sviđa mi se kako si joj sredila obrve! Manuela ima lijepe oči koje su joj sad baš došle do izražaja. Mislim da bi sve mlade dame trebale za prvo čupanje se obratiti nekome tko zna što radi a ne ih čupkati same :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš je slatka! :D
    Totalno druga osoba nakon čupanja obrva. Bravo, bravo! (Y)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično si joj sredila obrve! Preslatka je :)

    OdgovoriIzbriši
  4. andjelak ! dobro uradjeno !

    OdgovoriIzbriši
  5. Super, sve pohvale :) I vidi se na slici po osmijehu koliko je zadovoljna :D

    OdgovoriIzbriši