Ebelin čistač kistova

kolovoza 23, 2015




Nemate vremena svakodnevno dubinski čistiti kistove? U kratkom roku šminkate više osoba istim kistovima? Ne možete izdvojiti veliku svotu novca za razna pomagala u čišćenju?
Odgovori na sva prethodna pitanja su vam potvrdni? Nastavite čitati! :)

Donosim vam recenziju proizvoda koji će odlično obaviti posao čišćenja kistova, a nećete morati isprazniti kasicu i potrošiti puno vremena! :)

Ebelin čistač dolazi u kartonskoj kutijici vrlo lijepog dizajna (vidljivo na fotkama). Sa svake strane kutijice nalaze se upute, upozorenja, sastav i ostali detalji o proizvodu. Sam proizvod dolazi u prozirnoj plastičnoj bočici koja ima raspršivač odnosno pumpicu. Zaštićen je čepom. Lako se dozira iako je malo teže stisnuti pumpicu.

Tekućina je ljubičaste boje koja jako lijepo izgleda u ambalaži. Miris nije baš najugodniji, mene podsjeća na dezinfekciju i alkohol. Dosta brzo se troši (kistovi za oči - 3 pumpice, kistovi za lice i do 10 pumpica).

Upute za uporabu:
Raspršiti izravno na kist, kratko ostaviti da djeluje pa ostatke obrisati papirnatom maramicom. Kist ostaviti da se osuši na zraku.


Moje iskustvo:
Ovo je prvi čistač kistova koji sam isprobala. Kistove većinom perem sa blagim sapunom i toplom vodom. Kada je riječ o dubinskom čišćenju koristim jabučni ocat, maslinovo ulje tj. radim po savjetu Ilone sa bloga Makeup by Ilona, a detaljnije možete pročitati OVDJE! Ovaj proizvod koristim kada mi baš hitno trebaju kistovi i nisam ih stigla oprati.
Odlično djeluje i očisti kistove da izgledaju neprepoznatljivo tj. kao da ih nikada niste ni koristili. Male kistiće vrlo jednostavno očistim, ali sa kistovima za lice kao što je kabuki kist već nastaje problem. Za svaki kist koristim drugačiji broj pumpica, sve ovisi o potrebi. Za kabuki kist potrebno je barem 10 puta stisnuti pumpicu kako bi se očistio. Prvo pošpricam pet puta kist, ako tada nije čist svaki sljedeći put koristim tri stiska pumpice. U videu možete vidjeti koliko je teško očistiti ga. Upravo zbog toga njega perem sama sa sapunom i vodom, ipak se radi o kistu za lice. Ružan miris tekućine brzo ispari te zaboravite na njega.
U bliskoj budućnosti planiram isprobati MAC-ov čistač, pa možda napišem i usporedbu ova dva proizvoda.

U mom novom video možete vidjeti kako na različite kistove djeluje proizvod:


Prednosti:
Cijena, učinkovitost, brzina čišćenja, jednostavnost korištenja

Nedostaci:
Miris, razna upozorenja, dosta brzo se troši

Upozorenje:
Lako zapaljiva tekućina i para. Uzrokuje teške ozljede oka. Može izazvati vrtoglavice ili pospanost. Izbjegavati udisanje pare. Rabiti samo na otvorenom ili u dobro prozračenom prostoru. Preporuča se nositi zaštitu za oči.
Ne preporuča se koristiti na kistovima s prirodnom dlakom kako ih ne bi isušio.

Sastojci:
5% više, ali manje od 15% neionskih površinski aktivnih stvari. Sadrži mirise. Fenoksietanol. Tetrametil acetil oktahidro naftalin.
Tetrametil acetil oktahidro naftalin može izazvati alergijsku reakciju.

Cijena: 19,90kn
Količina: 100ml

Možete ga pronaći u svim dm prodavaonicama.

Zaključujem da ovaj čistač kistova odlično dođe kada ste u žurbi i uz to odlično djeluje. Za ovu cijenu isplati ga se kupiti i imati pri ruci. Bitno je napomenuti da ovaj proizvod ne mijenja pravo dubinsko čišćenje kistova te ih je potrebno s vremena na vrijeme i oprati.

Jeste li isprobale ovaj proizvod? Kakvi su vaši dojmovi?

You Might Also Like

18 komentari

  1. Ovo ću definitvno kupiti. Kistove uglavnom perem nakon svakog korištenja, ali ima trenutaka kada mi se baš i ne da i tad će dobro doći ovaj sprej :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovaj post je došao kao naručen! Na nekom drugom blogu sam danas vidjela recenziju nekog čistača za kojeg mislim da ni nemamo u Hrv! Nisam ni znala da Ebelin ovo nudi tako da definitivno ovo kupujem. Video je super. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koji to? :O Sad me zanima! :D
      Ma super je, odličan kad smo u žurbi. :)
      Jedino šteka kod kistova za lice.
      Hvala ti :)
      Ja sam ga jedva našla u dm-u! Tražila sam pomoć prodavačice haha

      Izbriši
  3. Meni je okej za brzinsko čišćenje, ali mi ne očisti kistove do neprepoznatljivosti, osobito ne one za lice. U svakom slučaju, solidan za 20 kn :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. napisala sam da je u slučaju kistova za lice druga priča :)

      Izbriši
  4. baš sam i gledala taj čistač u dm-u,tako da mi je sad dobrodošla ova recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam ovaj čistač i upravo ono što si rekla - dušu dao kad šminkaš više ljudi zaredom. Ja ga uvijek koristim kad imamo promo šminkanja + kao dodatnu dezinfekciju pošpricam octenisept. Potpisujem i da malo teže ide kod kistova za fluidne proizvode za lice ali i to se riješi ponavljanjem postupka. Odličan post koji mislim da će mnogim curama pomoći!

    OdgovoriIzbriši
  6. super recenzija i baš sam imala u planu ovo kupiti :D mislim da ću i sama ove deblje, posebno kabuki kist nastaviti prati s nečim konkretnim, jer nikad ne znaš što je još ostalo u tim slojevima hehe :D
    nisam ti do sada pohvalila tvoj kanal, ali vidjela sam nekoliko videa i jako mi se sviša, jer nisi monotona i super se izražavaš :) svaki pogledam do kraja :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam ni primijetila ovaj čistač u dm, ali baš ću ga potražiti :D Imam dosta kistova za lice, tako da ih perem kad se nakupi malo veća gomilica, a klasičan sapun mi je za to najbolji :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlična stvar hahah :D U onim lijenim danima kad pola dana perem kistove i opet na kraju budu nečisti hahah
    Ali znaš šta, VEEELIKI lajk za glazbu na videu :D

    OdgovoriIzbriši