Bourjois Rouge Edition Velvet - 02, 05, 07, 10, 13, 14

listopada 25, 2016


Meni su Bourjois Rouge Edition Velvet ruževi kao pokemoni, moram skupit sve! Kad nešto volim o tome razglabam na sva zvona. Stoga, uvjerena sam da već znate koliko obožavam Bourjois. Sve više brandova izdaje svoje verzije tekućih ruževa te sam ih kupila i isprobala zaista puno. Jesu li Rouge Edition Velvet i dalje moj broj jedan? Saznajte u nastavku!


Ambalaža proizvoda napravljena je od čvrste četvrtaste prozirne plastike i čepa u nijansi samog proizvoda. Pakiranje ruževa je dodatno ukrašeno nazivima proizvoda i branda. Na poleđini ruža se nalazi naljepnica koja služi kao zaštita od otvaranja. Ona ima iscrtane bijele linijice koje bi trebale biti popucane ukoliko je netko bio znatiželjan kupac. Pripazite pri kupnji, uvijek se pronađe barem jedan otvoren ruž! Čep ambalaže se lako otvara, a kada ga izvadimo s njim nam dolazi i aplikator. Aplikator je kosi kao kod većine tekućih ruževa, a osmišljen je za jednostavnije nanošenje proizvoda.


Tekstura većine nijansi je gusta i kremasta, ali pojedine su više tekuće te se teže nanose (tamnije nijanse). Pigmentacija im je odlična, jedan sloj je dovoljan. Ukoliko Vam je potreban drugi sloj, on mora biti jako tanak inače će Vam se usne lijepiti. Dugotrajni su, potraju i do osam sati, ali jelo neće preživjeti. Aplikator (vidljiv na slikama) nanosi proizvod vrlo jednostavno na usne i imat ćete prije sušenja dovoljno vremena za popravljanje svih nepravilnosti. Ove ruževe obožavam zbog osjećaja na usnama - ne zatežu usne, ne čine ih suhima poput papira i minimalno ističu suhe dijelove. Zaista zaboravite da nosite ruž! Mnogi skuplji brandovi bi se po tom pitanju mogli sramiti (GC, MUF). Ukoliko imate jako suhe usne obavezno napravite piling! Također, ruževi mogu malčice isušiti usne pa prije upotrebe koristite balzam. Nisu ugodnog mirisa, ali ne smrde mi toliko kao što drugi opisuju. Miris nakon nanošenja u potpunosti nestaje. Također, moram napomenuti da novije verzije ruževa (nijanse 13, 14) nemaju miris što znači da Bourjois sluša svoje kupce i radi na proizvodima!

Ruževima je potrebno otprilike tri minute za potpuni mat finiš. Nažalost, na swatchevima ruževi nisu mat jer nisam imala vremena čekati, padao je mrak. Nadam se da Vam neće smetati! Bourjois trenutno u ponudi ima čak 17 nijansi Rouge Edition Velvet ruževa, a u mojoj kolekciji se pronašlo njih 6. Krenimo s upoznavanjem!


02 Frambourjoise - još jedan kameleon u mojoj kolekciji. Crveno-roza nijansa, rekla bih crvena s rozim podtonom. Na određenim osobama će do izražaja više doći roza nijansa, a na drugima crvena. Na mojim usnama do izražaja više dolazi crvena nijansa, ali se nazire roskasta (pogledajte swatch). Frambourjoise nisam sigurno koristila pola godine i tekstura mu se skroz promijenila, ne znam što se točno dogodilo. Jako je tekuć i ima grudice, čini se da će morati u smeće. Ostale nijanse su starije od njega i nisu promijenile teksturu nimalo.


05 Olé Flamingo - nijansa koja privlači pozornost. Riječ je o tamnoj, a opet nekako jarkoj rozoj nijansi (fuksijasta toplog podtona). Iako u nazivu ima riječ Flamingo (vrsta ptice), nije ni slična njihovoj boji perja. Najbolje ju je nositi uz neutralniji makeup. Cijelu recenziju možete pročitati OVDJE!.


07 Nude-ist - savršena nijansa za svaki dan! Tamna nude nijansa, s ljubičastim podtonom. Ponekad vuče i na roskasti podton. Uz nude-ist, usne neće biti u prvom planu, ali ipak će opet biti primjetne. Obožavam ovu nijansu! Mnoge blogerice se žale da im ova nijansa ne potraje dugo (max četiri sata), meni osobno potraje cijeli dan. Cijelu recenziju možete pročitati OVDJE!.


10 Don't pink of it! - najdraža nijansa iz kolekcije! Riječ je o rozoj sa smeđim podtonom. Nijansa je podosta slična mojoj boji usana, ali je itekako ljepša. Drugim riječima, my lips but better! Ukoliko me pratite duže vrijeme onda znate da sam fan rozo-nude nijansi, a ako ste i Vi Don't Pink of it! morate imati u kolekciji! Cijelu recenziju možete pročitati OVDJE! (primijetit ćete da se moje mišljenje o nijansi u potpunosti promijenilo).


13 Fu(n)chsia - vrlo slična nijansi 02 Frambourjoise i 05 Olé Flamingo, rekla bih da je njihova kombinacija. Fu(n)chsia je roza nijansa s crvenim podtonom (fuksijasta). Također, ovisno o osobi, do izražaja više može doći roza ili crvena nijansa.


14 Plum Plum Girl - jedna od rijetkih nijansi koja zaista u sebi ima pravu nijansu šljive. Savršena ljubičasta! Stvorena za jesen i zimu. Po kvaliteti najgora nijansa od navedenih. Najteže se nanosi i drugačije je teksture (ukoliko imate nijansu 08 Grand Cru znate o čemu govorim). Prije upotrebe ju uvijek dobro protresite jer će tako dobiti gušću teksturu. Nažalost, ovdje je swatch najlošiji jer me noć sustigla.


Bourjois Rouge Edition Velvet bio je moj prvi tekući ruž i oduševio me, upravo zbog toga, subjektivno sam vezana za cijelu liniju proizvoda. Ipak, moram biti objektivna i priznati da izlazi sve više jeftinijih tekućih ruževa bolje kvalitete! Upravo zbog toga Bourjois mi je maknut s trona, ali i dalje si želim još par nijansi, pogotovo 11 So hap'pink (HINT - sad znate što mi kupiti za rođendan, Božić ili neku od ostalih prigoda)! 


I za kraj sve nijanse na jednom mjestu (slika ispod).


Sastav:
Dimethicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Butyl Acrylate/Hydroxypropyl Dimethicone Acrylate Copolymer, Trimethylsiloxysilicate, Silica, Parfum (Fragrance), Limolene
[+/- (May Contain): CI 45410 (Red 28 Lake), CI 15850 (Red 7 Lake), Mica, CI 73360 (Red 30 Lake), CI 19140 (Yellow 5 Lake), CI 12085 (Red 36), CI 15850 (Red 6), CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 15985 (Yellow 6 Lake), CI 17200 (Red 33 Lake), CI 42090 (Blue 1 Lake), CI 45380 (Red 22 Lake), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides), CI 75470 (Carmine), CI 77163 (Bismuth Oxychloride), CI 77742 (Manganese Violet)]

Količina: 7,7ml
Cijena: cca 90kn/kom
Rok trajanja: 12 mjeseci
Mogu se kupiti u svim drogerijama (dm, BIPA, Kozmo i Müller).

Zasebne recenzije ruževa:
Bourjois Rouge Edition Velvet - Olé Flamingo
Bourjois Rouge Edition Velvet - Nude-ist
Bourjois Rouge Edition Velvet - Don't Pink of it!

Koja Vam se nijansa najviše sviđa? Jeste li isprobali Bourjois Rouge Edition Velvet ruževe?

You Might Also Like

15 komentari

  1. 05 i 13 su mi pree
    Ja zasad imam samo u nijansi 09.
    tako je super. Lagan. Ne osjećam ga na usnama. Dugotrajan. Ma divota mi je. Bas ga obozavam!
    Još da su jeftiniji hahah
    Al dobro. Strpljiva sam i čekam posao.. pa cu si onda kupiti sve nijanse koje želim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, preskupi su, ali uvijek se zaleti popust od 30% u drogerijama pa se isplati. :D

      Izbriši
  2. Kakva kolekcija! :) Ja sam imala jednu nijansu i bila mi je super, ne znam zašto više nisam ponavljala kupnju...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Konkurencija tekućih ruževa je velika pa si vjerojatno isprobavala i ostale! :P

      Izbriši
  3. meni su jedni od najboljih ruzeva i obozavam ih. moj grand cru sve vise postaje grudast, a nijansa je prekrasna, bas sam tuzna zbog toga :(
    samo jedan ruz sam kupila u bipi i kad sam dosla doma i otvorila ga, bio je sav musav i zapackan. vratila sam se u bipu zamijeniti ga za drugi, dok sve ostale nijanse koje imam sam kupila na feelunique kada su imali akcije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I menii, nemam uzalud 6 nijansi! haha <3
      Ali stvarno igra ulogu gdje će se ruž kupiti, nažalost!
      Ja sam sve nijanse kupila u dm-u i Bipi. Meni se gruda Frambourjoise i stvarno ne znam što mu se desilo. :( Grand Cru ti je dobar? :O Ja uvjerena da je koma, pogotovo kad vidim swatcheve onako skroz tekuće.
      Koja im je cijena na feelunique kad je akcija?

      Izbriši
    2. grand cru je prekrasna nijansa, ali kvaliteta mu je grozna, sve vise i vise se gruda, a to je poceo radit vec nakon drugog koristenja. gledala sam puno recenzija na netu i svima se desila ista stvar sa tom nijansom, ne znam zasto ju nisu preformulirali onda :(
      budu nekih 60 kn, recimo kao kada bipa ima 30% na dekorativu, ali na feelunique kupim odmah sve nijanse koje me zanimaju, dok u bipi bude jedna a drugo sve zapackano i otvarano i onda me zivcira sto ne mogu sve u sutu kupit :D

      Izbriši
  4. Bas mi se svidaju 07 i 10. 10 pogotovu. Vec jako dugo si zelim kupiti neku nijansu ali cijena im je malo tu mač za moj dzep pa cekam neko snizenje u Bipi. Osim ovih ruzeva jako me privlace i njihova rumenila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako pričekaj 30% popusta pa kupi. :)
      Imam i dva rumenila, meni su super ali se teže kupe kistom.

      Izbriši
  5. Nudista :) mi je na wl odavno, ali nemam srca za tih 90+ kn (-30%, kad je popust), nekako sam baš ''teška'' za izdvojiti više od 50 kn za ruž :D #štekaraAlert hahaha
    Dopadaju mi se fotke, oooooooogroman plus za divne swatcheve (ako nešto ne volim, to je jadan swatch na ruci...).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moraš kupiti nudistu, predivan je! :D
      Kao teško izdvojiti 50kn za ruž, a sad napravila recenziju s nyx ruževima! :P
      Hvala ti! <3
      Jao znam kako ti je, nema ništa gore od recenzije ruževa bez swatcha na usnama!! -.-'

      Izbriši
  6. Ja za sad imam samo nijansu Nude-ist i baš mi je zakon. Ne znam zašto više nisam niti jedan kupila, možda jer sam kupovala druge tekuće, tko zna.. Ali ova šljivasta nijansa, uuuuh kako je dobra :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijepa je, al je lošije kvalitete tj. teksture. :(
      U zadnje vrijeme ih i ja ne kupujem jer je konkurencija postala prevelika i uvijek hoću nešto drugo isprobati! :D

      Izbriši
  7. Imam nudistu i znaš koja je moja situacija, potraje mi jedva četiri sata, nikako dovoljno, tak da nekak nisam htjela kupovat ostale nijanse, a i iskreno, niti jedna od ovih tvojih nije me se dojmila...naljepša mi je ova šljivasta, al pošto kažeš da je lošije kvalitete, preskačem. :D Pitam se na koga se onaj hint odnosi, haha. :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razočarala si me ovim riječima! :(
      Kakve ti nijanse onda voliš? a?a?a?
      Svi mi govore da sam izbirljiva, pa eto svima koji čitaju!! :D

      Izbriši